Erzurum Düzenleme Tarihi : 20 Eylül 2022 17:30 Haber Girişi : 20 Eylül 2022 16:13

Yemekhanedeki yangın nasıl çıktı?

Yemekhanedeki yangın nasıl çıktı?
Atatürk Üniversitesi kampusu içindeki merkez yemekhanesinde henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Rüzgârın da etkisiyle alevler hızla yayıldı.

Olay bugün öğle saatlerinde meydana geldi. Merkez yemekhanede henüz belirlenemeyen bir sebeple başlayan yangın rüzgârın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.

 

 

İhbar üzerine bölgeye gelen Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yetersiz kalınca alevlere TOMA’lar, DHMİ yangın timi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de müdahale etti.

 

 

İKİ SAAT SÜRDÜ

 

2 bin kişinin yemek yiyebildiği yaklaşık 10 bin metrekarelik kapalı alan iki saat gibi bir sürede küle döndü. Yangını söndürme çalışmalarını olay yerinde izleyen Vali Okay Memiş, can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

 

 

Vali Memiş "Dumanla başlayan bir yangın bütün çatıyı kapladı. Gelen ihbardan sonra 6 dakika içinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri olaya müdahale etmeye başladı. Bu arada TOMA’lar, DHMİ yangın timi ve Orman Bölge Müdürlüğümüze bağlı ekipler de söndürme çalışmalarına destek verdi. Ayrıca hemen müdahale ederek doğalgazı kestik ve yemekhanede bulunan tüpleri çıkardık. Alevler başka bir yere sıçramadan kısa sürede kontrol altına alındı” dedi.   

 

 

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

 

Alevler kontrol altına alınırken, bölgedeki soğutma çalışmaları da devam ediyor. Ayrıca yangını söndürme çalışmaları sırasında yoğun dumandan etkilenen bazı itfaiye erlerine olay yerinde ilk müdahaleyi 112 Acil Servis ekipleri yaptı.

 

 

İtfaiye erlerinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Bu arada yangının çıkış sebebi için inceleme başlatıldı. Sogutma çalışmalarının sona ermesiyle kesin çıkış sebebinin belirleneceği öğrenildi.  Haber ve fotoğraflar: Onur SAĞSÖZ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dost acı söyler 20 Eylül 2022 18:39

    Çok çok geçmiş olsun. Eğitim yokken olması büyük şans. Üniversite yol geçen hanına dingonun ağırına dönmüş halde gece kornaya basan kart almadan içeriye alınıyor güvenlik sıfır. Hovardalar yurtlardan kız götürüyor getiriyor bu namus meselesidir kızlara sahip olmuyorsanız yurtları kapatın. Bu çocuklar size emanet edilmiş. Yangında çıkar başımıza taş da yağar depremde olur. Azıcık kontrol bariyerler kırık açık kontrolsüz.

  • Ali tekin 20 Eylül 2022 17:06

    O sırada kampüsteydim dumanlar göye yükselirken çaresizce araç içinde kaldım, atlatma atlatma onlarca atlatma konulmuş ya itfaiye bunlara takılsa gecikse ağaçlar alev alsa bunları düşünen yok bir yangın musluğu yok itfaiye yetişmese mahvolmuştu kampüs. Verilmiş sadaka varmış çok geçmiş olsun ata uniye.