Erzurum Düzenleme Tarihi : 20 Şubat 2024 12:30 Haber Girişi : 19 Şubat 2024 10:59

Yenilir yutulur iddialar değil!

Yenilir yutulur iddialar değil!
Adnan Oktar operasyonunu yapan dönemin Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Furkan Sezer canlı yayında, "Adnan Oktar Erzurum'da yapılanma içinde. Erzurum Barosu üzerine karabulut gibi çökmüş durumda" dedi. Cevap Baro Başkanından geldi. İşte detaylar.

Canlı yayında ihbarda bulundu ama!

 

8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırılan ve Erzurum Dumlu 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan Adnan Oktar ile ilgili olarak dönemin eski polis şefi Furkan Sezer, Sözcü TV canlı yayında önemli iddialarda bulundu.

 

Adnan Oktar örgütünün Erzurum’da ciddi bir yapılanması olduğunu öne süren Sezer, “Buradan hem Erzurum barosuna hem Erzurumlu vatandaşlarımıza uyanık olmalarını söylüyorum. Pandemi gibi, koronavirüs gibi bir virüs şu anda Erzurum'da. Umarım çok büyük hasar vermez" dedi.

 

 

“KOLLUKTAKİ ARKADAŞLAR İRTİBAT KURABİLİR”

 

Canlı yayında sözlerine devam eden Sezer, "İnsanlarımızın gözü açık olursa iyi olur. Orada çok ciddi bir hareket alanına sahipler. Evleri tutulu. Ben söylüyorum; Adnan Oktar silahlı suç örgütünün Erzurum yapılanması var. Gerekiyorsa ilgili kolluktaki arkadaşlarımız irtibat kurabilir. İsim isim şema şema anlatabilirim bunları kendilerine" diye konuştu.

 

“BİZ SORUŞTURMA MAKAMI DEĞİLİZ”

 

Eski polis şefi Furkan Sezer’in ‘baroyla ilgili’ iddialarına cevap Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan’dan geldi. Kimselerin Erzurum Barosu üzerine karabulut gibi çökemeyeceğini vurgulayan Göğebakan, “Öncelikle bu tarzı beğenmesek de Furkan Sezer’den gelen uyarıyı dikkate alırız. Ancak hem baro hem de Erzurumlular olarak neye dikkat edeceğiz? Biz, hangi avukat, hangi cezaevinde, hangi tutuklu ya da hükümlüyle ne kadar görüşmüş ne konuşmuş bilmeyiz. Öyle ki, biz soruşturma makamı değiliz. Sonuçta avukatlar görevlerini yapıyor. Bu konuda kanunda bir sınırlama yok” dedi.

 

 

“İSTANBUL BAROSUNA ÇÖKMEYEN KARA BULUT BİZE Mİ ÇÖKECEK?”

 

Eski polis şefi Furkan Sezer’in bu iddialarını ilgili birimlere iletmek yerine canlı yayında neden açıkladığı merak konusu olurken, Baro Başkanı Avukat Göğebakan, “Varsa elinde bir bilgi polise, savcılığa gitmeliydi. Adnan Oktar Erzurum’a getirilmeden önce İstanbul’daydı. Kaldığı cezaevinde de birçok avukat görüşmesi gerçekleştirdi. O zaman İstanbul Barosunu neden uyarmadın? İstanbul Barosu’nun üzerine çökmeyen kara bulut Erzurum Barosuna niye çöksün? Biz, görev ve yetki sorumluluğumuz içinde her şeyi yaparız ama avukatlar tutuklu ya da hükümlüyle görüşmüş diye baronun üzerine kara bulut çöker mi? Cezaevlerinde görüşme yapmak avukatların yasal hakkı. Böyle ortaya bir bomba atıp ‘dikkat etsinler’ demekle olmaz” diye konuştu.

 

Öte yandan eski polis şefi Furkan Sezer’in ortaya attığı iddialara karşı henüz resmi bir açıklama yapılmazken, konuyla ilgili bir soruşturma açılıp açılmayacağı merak konusu oldu. Onur SAĞSÖZ

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • halis demir 22 Şubat 2024 22:59

    hak hukuk bunun gibi sapıklara mı kaldı. bu adam dinle alay etmiş kadın kızların dünyasını karartmış ve ve 8 bin sene ceza almış bu adamı savunana avukatın vicdanından insanlığından şüphe ederim. yüzlerce ocağı söndüren kızları bataklığa düşüren bu adamı hiçbir avukat savunmamalı. avukatlık mesleği yeniden gözden geçirilsin. ne zamandan beri sapıklar canileri savunmak meslek oldu.

  • Ali er 19 Şubat 2024 22:39

    8 bin sene ceza vermişsiniz inşallah 8 sene yatıp çıkmaz. Bir tutuklu avukatıyla o kadar görüşemez üstelik sapıklığına burada devam edemez devlet çocuk oyuncağı değil bu kadar bayan avukat ile ne görüşmesi yapıyor İmralı?ya atın milletin karı kızının dünyasını yakmış namusunu kirletmiş. Beslemek bile hata Erzurum?da istemiyoruz bu pisliği.

  • Mahir YİĞİT 19 Şubat 2024 16:16

    Yüce Dinimiz İslami istismar eden ve İsrail ajanlığı yapan bu Adnan OKTAR denen adam hakkında acilen tahkikat başlatılmalı bu şahısla vekaleti olmadan görüşen ister bayan avukatlar olsun isterse erkek avukatlar olsun bunlar soruşturulmalıdır.Dünya alem biliyorki Adnan OKTAR İsrail ajanı, onun için bu şahısla her kim irtibat halinde ise gereği yapılmalıdır.Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının zaman kaybedilmeden harekete geçilmesi gerekmektedir.Ayrıca bu şahıs Erzurum Cezaevlerinden alınıp başka yere gönderilmelidir.

  • Bb 19 Şubat 2024 13:52

    Şube müdürünün söylemek istediği bu yapının kadınlara olan ilgisi ortada mesleğin başında olan genç kadın avukatların mali durumlarınında malumu gereği burdan elde edilecek avukatlık ücreti nedeniyle bu görüşmeler sıcak bakabilir ancak farkında olmadan örgüte müdahil olabilirler. Bu açıdan baro başkanının en azından bu durum ile ilgili genç yeni avukatlara tavsiyelerde bulunabilir.