Türkiye Haber Girişi : 19 Ekim 2023 10:24

Yerlikaya açıkladı: 74 ilde 2 bin 368 gözaltı

Yerlikaya açıkladı: 74 ilde 2 bin 368 gözaltı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, silah kaçakçılarına yönelik yapılan operasyonda 1284 ruhsatsız tabancanın ele geçirildiğini ve 2368 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyon Erzurum'da da yapıldı.

Milletin can ve mal güvenliğini tehlikeye atan örgütlere yönelik emniyet güçlerinin düzenlediği operasyonlar ise İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından paylaşılıyor.

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından, ruhsatsız silah taşıyanlara ve silah kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyona ilişkin bilgi verdi.

 

ERZURUM'UN DA ARALARINDA BULUNDUĞU 74 İLDE SON 4 GÜNDE RUHSATSIZ SİLAH TAŞIYANLARA VE SİLAH KAÇAKÇILARINA YÖNELİK OLARAK DÜZENLENEN OPERASYONLARDA;

 

1284 RUHSATSIZ TABANCA,

37 UZUN NAMLULU TÜFEK,

1368 ŞÜPHELİ ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI.

 

HALKIMIZIN HUZURUNU KAÇIRAN ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİNİN VE ONLARA SİLAH TEMİN EDENLERİN PEŞİNDEYİZ. ONLARI ADALETE TESLİM ETMEYE KARARLIYIZ.

 

İl Jandarma Komutanlıklarımız ve İl Emniyet Müdürlüklerimiz tarafından İstanbul, Adana, Konya, İzmir, Ankara, Mersin, Osmaniye, Şanlıurfa, Bursa, Gaziantep, Diyarbakır, Antalya, Malatya, Sakarya, Samsun, Kocaeli, Balıkesir, Tekirdağ, Mardin , Manisa, Kayseri, Hatay, Kahramanmaraş, Tokat, Aydın, Çorum, Denizli, Batman, Muğla, Ordu, Rize, Sivas, Kırıkkale, Elazığ, Trabzon, Uşak, Adıyaman, Aksaray, Ardahan, Düzce, Siirt, Tunceli, Amasya, Bingöl, Çanakkale, Eskişehir, Isparta, Kastamonu, Nevşehir, Niğde, Edirne, Erzincan, Kütahya, Şırnak, Van, Ağrı, Artvin, Giresun, Karaman, Kars, Kırklareli, Kilis, Afyonkarahisar, Erzurum, Muş, Zonguldak, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bolu, Hakkari, Sinop, Yalova ve Yozgat’ta yapılan operasyonlarda 1284 ruhsatsız tabanca yakalandı. Bazı şehirlerimizde yakalanan ruhsatsız silahlar ile gözaltına alınan şüpheliler ise şöyle;

 

Operasyonun detayları

Bazı şehirlerde yakalanan ruhsatsız silahlar ile gözaltına alınan şüpheliler şöyle:

İstanbul'da 266 tabanca 3 uzun namlulu tüfek ele geçirildi. 402 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Adana’da 142 tabanca, 1 uzun namlulu tüfek ele geçirildi. 180 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Konya’da 76 tabanca, 2 uzun namlulu tüfek ele geçirildi. 85 şüpheli silah kaçakçısı gözaltına alındı.

İzmir’de 64 tabanca, 1 uzun namlulu tüfek ele geçirildi. 130 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Ankara’da 60 tabanca ele geçirildi. 100 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Mersin’de 52 tabanca 1 uzun namlulu tüfek ele geçirildi. 90 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Osmaniye’de 43 tabanca ele geçirildi. 12 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Şanlıurfa’da 39 tabanca ele geçirildi. 59 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı ve Kahraman Emniyetimizi tebrik ediyorum. 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali er 22 Ekim 2023 16:57

    Sayın bakan tüm Türkiye arkanda tek bir mafya iti köpeği bırakma. Daima arkandayım sen bunca zamandır nerdeydin bakanım. Terörü bitirecek tek adamsın. Tüm Erzurum arkanda heyet be bakan bu bakan cam defa olsun bu bakana Allah?ıma kurban

  • ismet volkan 21 Ekim 2023 20:18

    ali yerlikaya gerçekten inanılmazı başardı bu bakan farklı 50 senede bir gelir gelmez ve çok şükür tam zamanında bakan oldu. Erzurum emniyet müdürüyle çok güçlü pozitif sonuç verdi. ilk defa mng terminal caddesinde bir uygulama gördüm orası gerçekten eksoz patlatma yeri olmuştu. cadde üzerinde park yapılmasının engellenmesi lazım otobüsler yolcu inip bindremiyor duragın içine park ediyorlar. böyle sorumsuzluk olmaz. ayrıca o noktada mutlaka kavşak olması lazım çünkü dört yol agzı olmuş trafik ışığı yetmiyor mutlaka kavşak düzenlemesi lazım.

  • Halis demir 21 Ekim 2023 10:15

    Atom karınca Ali bakan. Allah razı oldun tc ilk defa bir bakan geldi. Vurduğu yerden suçlu çıkarır. Bu adamın arkasında olalım. Dilan polatları bora bilmem neyleri bu adam bitirecek. Sinan ateşin niye öldüğünü hepimiz biliyoruz kendine alan açılsın diye önü kapanmasın diye gül gibi adamı öldürenler nemalananlar size sesleniyorum nah olursunuz nah devam edersiniz. Sinan ateşin kanında boğulun inşallah. Hepiniz dürülüp cehenneme atılacaksınız. Yiğit olup karşısına çıkamayanlar erkek misiniz ki tüküreyim size.