Eğitim Haber Girişi : 21 Kasım 2011 15:57

Yeşil meslekler için gençlerin eğitimi projesi

Yeşil meslekler için gençlerin eğitimi projesi
Genç İstihdamın Desteklenmesi Programı kapsamında bir Avrupa Birliği (AB) projesi olan ve Türk Tesisat Mühendisleri Derneği (TTMD) tarafından yürütülen “Binalarda Enerji Verimliliği Konusunda Gençlerin Eğitimi ve İstihdam Edilebilirliğinin Sağlanmas
Erzurum Ajans-Genç İstihdamın Desteklenmesi Programı kapsamında bir Avrupa Birliği (AB) projesi olan ve Türk Tesisat Mühendisleri Derneği (TTMD) tarafından yürütülen “Binalarda Enerji Verimliliği Konusunda Gençlerin Eğitimi ve İstihdam Edilebilirliğinin Sağlanması“ (Yeşil Meslekler İçin Gençlerin Eğitimi) projesi 30 Kasım 2011 tarihinde tamamlanıyor.

Proje hakkında bilgi veren Yerel Proje Asistanı Makine Mühendisi Sedat Dumlu, “Erzurum, Kayseri ve Samsun’da eş zamanlı olarak yürütülen projenin tanıtılması amacıyla Ankara ve her üç ilde ayrı ayrı basın toplantıları düzenlendi. Takip eden süreçte kursiyer başvuruları alınmış ve makina, inşaat, elektrik, mimarlık konularında lisans, inşaat/yalıtım, tesisat/ısıtma-soğutma ve elektrik konularında lisans, meslek yüksek okulu ve meslek lisesi düzeyinde derecesi olan ancak henüz istihdam edilmemiş ya da işsiz kalmış her şehirden 52 meslek sahibi işsiz genç eğitim almak üzere seçilmişlerdir. Bu gençlere, ‘Yeşil Meslek’ dalında ki en güncel teorik ve uygulamalı konuları içeren bir program çerçevesinde eğitim verilmiştir.” dedi.

Erzurum’da eğitimleri tamamlayan 52 kursiyere törenle sertifikalarının verildiğini belirten Dumlu, “Ayrıca, günümüzün yeni iş kollarından ‘Yeşil Meslekler’ ile ilgili konularda teknik eğitimlerin yanı sıra kendi işlerini kurabilmeleri için de eğitim alan başarılı kursiyerlerimiz, eşleştirme etkinliği kapsamında bu sektörde faaliyet gösteren Erzurum’daki işverenlere tanıtılmışlardır.Eğitim programının yanı sıra kamuda, belediyelerde, sivil toplum örgütlerinde ve ilgili sektörde çalışanlar ile yerel halkı enerji verimliliği konusunda bilgilendirmek amacıyla iki ayrı zamanda birer günlük ‘Enerji Verimliliği Bilgi Günü’ düzenlenmiştir. Ayrıca, beş gün süreyle şehir merkezinde gerçekleştirilen ‘Enerji Verimliliği Farkındalık Haftası’ kapsamında, görsel tasarımlı stantlar kurulmuş, yerel halka konuyla ilgili broşürler ve promosyonlar dağıtılmıştır. Eğitim almış kursiyerler ve diğer uzmanlar stantlarda görev alarak halkın soruların cevaplamış ve farkındalığın artmasına katkı sağlamışlardır. Proje kapsamında gerçekleştirilen tüm aktiviteleri ve eğitim alan kursiyerleri tanıtmak amacıyla http://www.proje.ttmd.org.tr adresli bir web sayfası da oluşturulmuştur. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve desteklenen “Binalarda Enerji Verimliliği Konusunda Gençlerin Eğitimi ve İstihdam Edilebilirliğinin Sağlanması Projesi (Yeşil Meslekler İçin Gençlerin Eğitim Projesi)” İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı altında yer almakta ve program otoritesi olan T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sorumluluğunda yürütülmüştür.” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.