Spor Haber Girişi : 02 Kasım 2011 21:10

Yetişkin Curling arena bile bize yetmiyor

Yetişkin Curling arena bile bize yetmiyor
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Mecidiye Mahallesinde bulunan Milli Piyango Curling Arena, tüm Türkiye’ye hizmet veriyor.
Erzurum Ajans-Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Mecidiye Mahallesinde bulunan Milli Piyango Curling Arena, tüm Türkiye’ye hizmet veriyor. Her ayın son haftasında gerçekleşen Curling Ligi büyük bir ilgi görürken, bu spor dalına ilgi de her geçen gün artıyor. Curling Ligi maçları için Erzurum’a gelen Kocaeli SHÇEK kulübü Antrenörü Ata Yetişken, 2011 Üniversiade kapsamında yapılan ve akıbetlerinin ne olacağı tartışılan spor tesislerinin bugün Erzurum ve ülkeye yetmediğini ifade etti.

Yetişken, “Curling arena salonu buraya yapılırken, ‘Bu tesis çürür, yok olur gider’ mantığı hakimdi. Ancak biz tüm bu düşünceleri çürüttük, çünkü Erzurum’a yapılan Curling Arena bize yetmiyor bile. Bu salon sayesinde Curling sporu hem gelişti, hem adını duyurdu, hem de ilgi görmeye başladı. Şu anda da bu spora ilgi çığ gibi artıyor. Bu da Curling sporuna gönül vermiş spor adamları olarak bizleri sevindiriyor. Erzurum’a bu tesisleri kazandıran devlet büyüklerimizi, hükümet yetkilileri ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’ı kutluyoruz. Şu anda Ankara, İzmit, İstanbul ve Erzurum takımları arasında tatlı bir rekabet ortamında şampiyonluk yarışı yapılıyor. Bayanlarda ve erkeklerde Türkiye şampiyonu olacak takımlar, Mart ayında belli olacak” dedi.
Bu arada Erzurum’da curling sporuna gençlerin büyük bir ilgi gösterdiği belirtilirken, kulüpler adına lisans çıkartan sporcu sayısının 350’yi geçtiği ifade edildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.