Erzurum Haber Girişi : 04 Aralık 2012 10:00

Yıldız: Çeteleri otomatiğe bağladık!

Yıldız: Çeteleri otomatiğe bağladık!
Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, son dönemde polisin gerçekleştirdiği başarılı operasyonları Palandöken’e değerlendirdi. Yıldız, “ Bölücü örgütün varlığını hem kırsal da hem de yerel anlamda kuruttuk.
Erzurumajans-Cem BAKIRCI'nın haberi-Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Erzurum polisinin son günlerde gerçekleştirdiği başarılı operasyonları anlattı. “Ben kalem çalan işleri sevmiyorum” diyen Yıldız, şunları söyledi:

“Bölücü terör örgütü yerel destekçilerinin gücü ile ayakta durmaya çalışıyor. Karayazı ilçemizde yaptığımız operasyonda da bunu gördük.  Bu operasyon uzun süre hem fiziki, hem teknik takibe dayalı bir operasyon oldu. Çok başarılı operasyondu.  Ben kalem çalan işleri sevmiyorum. Programlı, planlı,  netice alınan işlerle uğraşıyoruz. Bu anlamda baktığımızda geldiğimiz noktada sorumluluk alanımızda terör örgütünün tüm ilişkilerini, varlığını tamamen kuruttuk. Yerel işbirlikçiler anlamında da çökertildi.”

“ÇETELERİ OTOMATİĞE BAĞLADIK”


Erzurum’da yaşayanların huzur ve can güvenliğini tehdit eden hiçbir oluşuma müsaade etmediklerini de anlatan Emniyet Müdürü Yıldız, “Çeteleri zaten otomatiğe bağladık. Bir adım geri atmaya niyetimiz de yok. Her zaman üzerine basa basa konuşuyorum: Sokak satıcıları ile olsun, tefeciler ile olsun mücadelemiz Erzurum’da olduğumuz sürece devam edecek” dedi.

“BİBER GAZININ OYUNCAK GİBİ KULLANILMASINA KARŞIYIM”

Geçtiğimiz günlerde yaşanan biber gazı olayı ile ilgilide açıklama yapan Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, “  Olayla ilgili arkadaşımıza disiplin soruşturması açtık. Biber gazının oyuncak gibi kullanılmasına karşıyım.  Böyle bir arbede yaşanması durumunda biber gazını kullanıyoruz. Elbette arkadaşlarımız olayların daha büyük boyutlara taşınmaması için özveriyle müdahale ediyorlar. Bir direnç olursa; silah çekmektense jop veya biber gazı ile müdahale yapılıyor. Bu biber gazının kullanım şekillerine yönelik personeli eğitimden geçirdik. Gereksiz yerlerde de kullanılmaması gerekir. Vatandaş bizim  vatandaşımız “diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ERZURUM MERKEZ 01 Ocak 1970 02:00

    SAYIN MÜDÜRÜM Bİ DE ASAYİŞE EL ATSA, YOLDA YÜRÜYEMİYORUZ , DIŞARIDA POLİS YOK, CADDELERDE DAHA ÇOK POLİS İSTİYORUZ, SOĞUK MEMLEKETTE ONDAN MI ACABA SORMAK İSTERDİM..!! , OLAY OLUYOR 155 İ ARAYORUZ GELMİYORLAR.. ASLINDA MESELE SANIRIM BİBER GAZI DEĞİL BENCE ERZURUM BÜYÜK BİR KENT VE EMNİYETİMİZ AÇISINDAN DAHA ÇOK TEDBİR GEREKİR..

  • dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Polis silah jop biber gazı kullanmayacaksa olaylara nasıl müdahale edecek. Kavga edenlere falan yazılı tebligat mı gönderecek kenarda olayı izlerken.yoksa başka yöntemleri varmı polisin kendini koruması ve olayı sonlandırması için? Hatırlanırsa 1 sene önce erzurumda polis bıçaklandı....