İlçeler Haber Girişi : 11 Temmuz 2012 14:30

Yıldızkent'te fıkra gibi olay

Yıldızkent'te fıkra gibi olay
Palandöken ilçe Belediyesi Sınırları içerisinde bulunan Yıldızkent Osmangazi Mahallesi’nde tam iki yıldır yer altına alınmayan elektrik direkleri yol ortasında tehlike saçarken, görenleri de hayretlere düşürüyor.
Erzurum Ajans-Palandöken ilçe Belediyesi Sınırları içerisinde bulunan Yıldızkent Osmangazi Mahallesi’nde tam iki yıldır yer altına alınmayan elektrik direkleri yol ortasında tehlike saçarken, görenleri de hayretlere düşürüyor.
Palandöken Belediyesi yolda asfalt çalışması yapabilmek için tam iki yıl elektrik direklerinin yer altına alınmasını bekledi. İki yıl boyunca yer altına alınmayan elektrik direkleri mahalle sakinlerini mağdur etti. Hemen her gün belediyenin kapısını çalan mahalle sakinleri her ne olursu olsun yolun asfaltlanmasını, mahallelinin toz topraktan kurtulmasını talep etti. Mahallelinin yoğun baskısı, Palandöken Belediyesi’ni asfalta sürükledi.
Palandöken İlçe Belediyesi Mahalle sakinlerinin yoğun baskısı üzerine yolda asfalt çalışması başlattı. Tam iki yıl boyunca yer altına alınmayan direklerde yol ortasında ilginç görüntü oluşturdu. Yoldan geçen vatandaşlar “Şaka gibi” ifadeleriyle yorumda bulunurken, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar da “Tam iki yıl boyunca ilgili kurumla yazımda bulunduk. Bir türlü gelip direkleri yer altına almadılar. Mahalleli bu direkler yüzünden iki yıl boyunca toz toprak içerisinde kaldı. Hemen her gün kapımızı çaldılar, toz topraktan şikayette bulundular. Bizde durumu sakinlerimize bildirdik. Haklı şikayetlere artık cevap veremez olduk ve mecburen asfalt çalışmasını başlattık. Mahalle sakinlerini toz topraktan kurtardık.” diye konuştu.
Elektrik direkleri asfalt dökülmeden önce yer altına alınsaydı ciddi oranda masraftan kaçınılmış olunacaktı. İlgili kurum şimdi elektrik direklerini yer altına alabilmek için Belediyeye asfalt parası ödemek zorunda. 2 yıl boyunca üç direği yer altına almayan kuruma mahalle sakinleri de tepkili.
Mahalle sakinleri, “Üç liraya yapılacak işi şimdi beş liraya yapacaklar. Başka bir deyişle iki iş yapılacak parayla bir iş yapılacak. Yazık günah. İki yılda 3 direği yer altına alamayan kurum sayesinde bizlerde 2 yıl boyunca toz toprak yuttuk.” Şeklinde tepkilerini dile getirdiler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ahmet atmaca 01 Ocak 1970 02:00

    tedaş bölge müdürü adnan ey bu şehir den bu şehirin insanı dan ve Ak Parti den intikam alıyor. Çünkü aday adayı idi aday yapmadılar oda bu şekilde intikam alıyor. Nefsine yenilmiş çok yazık...