Türkiye Düzenleme Tarihi : 04 Ocak 2022 12:30 Haber Girişi : 04 Ocak 2022 10:06

Yılın basın fotoğrafları başvuruları başladı

Yılın basın fotoğrafları başvuruları başladı
Yarışmanın 37. yılında toplam para ödülü 37 bin TL. Derneğin web sayfası www.tfmd.org.tr adresinden yapılan başvurular için son katılım tarihi, 5 Şubat 2022.

ERZURUM AJANS - Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin 37 yıldır aralıksız olarak düzenlediği “Yılın Basın Fotoğrafları” yarışması’nın 2022 yılı takvimi açıklandı.

 

Tarihe not düşen kareler kalıcı hale geliyor 

 

Yarışma, zor şartlarda görev yapan foto muhabirlerini mesleklerinde özendirmek amacını taşıyor. Basın fotoğrafçılığının gelişmesinde katkı sağlamayı da hedefliyor. Ödül alan tarihe not düşen fotoğraflar her yıl 40’tan fazla noktaya sergilerle ulaşıyor, 1988 yılından bu yana “Yılın Basın Fotoğrafları” adıyla basılan özel katalogda kalıcı hale getiriliyor.

 

İşte kategoriler


Yılın Basın Fotoğrafları’2022; Haber, Spor, Günlük Yaşam, Foto Röportaj, Portre, Doğa ve Çevre kategorilerinde düzenleniyor. Türkiye’nin Güzellikleri ise amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçıların katılımına açık olarak düzenlenecek. Yarışmada Avrupa Birliği adına ve Kızılay adına da birer özel ödül verilecek. 


Ara Güler adı yaşıyor


Yılın Basın Fotoğrafları, yarışmasına geçtiğimiz yıl eklenen yalnızca lise ve üniversite öğrencilerinin katılımına açık olan Ara Güler Özendirme Ödülü ise usta foto muhabirinin adını ve anısını yaşatmak amacıyla kalıcı hale geliyor. Toplam ödülü 5 bin TL olan Ara Güler Özendirme Ödülü’ne eğitimine devam eden 25 yaş altı lise ve üniversite öğrencilerinin başvuruları kabul ediliyor. 


Sıfır Atık'a özel ödül


 “Sıfır Atık” projesinin destekçileri arasında yer alan Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, bu yıla özel olarak Doğa ve Çevre Fotoğrafları kategorisine yapılacak başvurular arasından bir fotoğrafa özel ödül verecek. Sıfır Atık Özel Ödülü, atıkların geri dönüşüme katkısı ve geri kazanım süreci ile geri dönüştürülen atıkların katkısını anlatan bir fotoğrafa verilecek. Bu özel Sıfır Atık Özel Ödülü kazanan foto muhabiri 2 bin TL para ödülü de alacak.


Toplam ödül 37 Bin TL


Yılın Basın Fotoğrafları’2022 yarışmasının toplam para ödülü ise 37 bin TL. Yarışmanın büyük ödülü olan Yılın Basın Fotoğrafı Ödülü’nün sahibi 6 bin TL ödül kazanacak. 


Yılın Basın Fotoğrafları’2022 başvuruları Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin resmi web sitesi www.tfmd.org.tr adresinden online olarak kabul ediliyor. Yılın Basın Fotoğrafları’2022’un Jürisi, Şubat ayında Antalya’da toplanacak. Mart ayında açıklanacak ödüller, Ankara’da düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

 

Başvuru yapmak isteyenler 


Yarışmaya katılmak isteyenler www.tfmd.org.tr adreslerinden yarışma şartlarına ve online başvuru sayfasına ulaşabilecek.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.