Erzurum Haber Girişi : 16 Nisan 2021 12:52

Yılların hastanesi taşınıyor

Yılların hastanesi taşınıyor
Erzurum İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir, Palandöken Devlet Hastanesi binasının depreme dayanıksız çıktığını belirterek, "Hastaneyi en kısa sürede Şehir Hastanesine taşıyacağız" dedi.

Erzurumajans-İHA Bölge Müdürü Ayhan Türkez ile Gazeteci Yazar Esat Bindesen’in hazırlayıp sunduğu ve Kardelen TV’de yayınlanan Gündem Özel Programına konuk olan Erzurum İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir, Palandöken Devlet Hastanesi binası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Dr. Bedir, “Devam mı edelim yoksa güçlendirme mi yapalım veya yıkmamız mı gerekir diye Atatürk Üniversitesi’ne bir deprem araştırması yaptırdık. Yaklaşık 9-10 ay gibi bir süreçten bahsediyorum. Üniversite çalışmayı tamamladı. Gelen rapor kötüydü. Bina depreme dayanıksız çıktı. Raporda güçlendirme veya tadilat ile binanın kurtarılması mümkün görünmüyor” dedi.

 

İl Sağlık Müdürü Bedir sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Deprem raporu çok kötü geldi. Palandöken Hastanesini çok kısa bir süre içerisinde Şehir Hastanesine taşımamı lazım. Hastane sadece poliklinik hizmeti veriyor. Hasta yatırmıyoruz. Birde küçük boyutlu acil kısmı var. Diş polikliniğini daha önceden kapatmıştık. O bölüm daha kötü. Riskli bir durumla karşı karşıyayız. Biran önce bu hastaneyi şehir hastanesine taşımamız icap ediyor. Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesini taşıdık. Mareşal Çakmak Hastanesi şimdilik hizmet vermeye devam edecek ama o hastaneyi de zaman içerisinde Şehir Hastanesi’ne taşıyacağız.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • naneli dondurma 19 Nisan 2021 02:46

    şehre yakın kentin en güzel yerlerinden birisiydi. hastane olarak hizmet vermeyecek demek bakalım kimler ne yapacak oraya

  • Köksal Altıoğlu 17 Nisan 2021 14:52

    Haberci olarak mareşal çakmak Hastanesi'ne ulaşım nasıl olacak neden sormadiniz

  • Köksal Altıoğlu 17 Nisan 2021 14:42

    Yenişehir üst Yola otobüs hattı yok mareşal Hastanesi'ne halk nasıl gidecek onu dusundunuzmu

  • Qwx 17 Nisan 2021 10:01

    Hilalkentte acil bir hasta şehir hastanesine gidene kadar ölür.Merak ediyorum bu şehri ne zaman tanıyan ve bilen insanlar yönetecek.600 metre ötedeki lise yerine mecburi tercihle çocukları 4 km ötedeki liseye gönderiyoruz bu nasıl iştir bu şehri Edirneden yönetseniz böyle bir aymazlıkla karşılaşmasınız.

  • Mahsun Kaya 16 Nisan 2021 17:50

    Deprem bahane. Arsasını birilerine peşkeş çekecekler. İnsanların yürüyerek gideceği bir tane hastane bırakmadınız. İnşallah bir daha ki seçimlerde sizin gibi bürokratlarda kalmayacak.

  • remzi konar 16 Nisan 2021 13:32

    sayın müdürüm erzurum şehir merkezinde insanların acil durumlarda ulaşımı kolay senelerce hastalara hizmet veren hastaneyi uzaklaştırmak yok etmek ne kadar yanlış karar depreme dayanaksızlığı bahane edilmemeli hertürlü binaya ğüçlendirme yapılabilir numune hastahanesinide yıkıp yok eden zihniyet malesef devam ediyor hastahaneleri şehir dışına taşımak çok yanlış ve şu salgın döneminde insanları tek hastahanede tedavi etmek sağlam ve sağlıklı insanları hasta edersiniz insanlarar yürüyerek hastaneye ulaşıyor uzak hastaneye gitmek için gidiş dönüş parası olmayan vadandaşı zor durumda koyacaktır.