Ekonomi Haber Girişi : 20 Ocak 2018 19:36

Yılmaz, DAP İdaresi’ni ziyaret etti

Yılmaz, DAP İdaresi’ni ziyaret etti
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kalkınma Eski Bakanı Cevdet Yılmaz, bakanlığı döneminde kurulan Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığını ziyaret etti.
Erzurumajans-AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığınca düzenlenen ‘2019’a Doğru Şehirlerin Ekonomik Beklentileri (ŞEB) Formu’na katılmak üzere Erzurum’a gelen, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kalkınma Eski Bakanı Cevdet Yılmaz, bakanlığı döneminde kurulan Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığını ziyaret etti.

Ak Parti'nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ı, Başkan Yardımcıları Volkan Güler, Mehmet Özdoğan ve Koordinatörlerle birlikte kapıda karşılayan DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Yılmaz’a önce hizmet binasını gezdirdi. Daha sonra, DAP Bölgesinde yapılan çalışmalar hakkında Yılmaz’a tanıtım filmi eşliğinde bir brifing verildi.

Başkan Demir, 2013 yılından bugüne kadar Küçük Ölçekli Tarımsal Sulama, Hayvan İçme Suyu Göletleri, Bitkisel ve Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi, Tarihi Kent Bölgelerinin Canlandırılması, Sınır İlçeleri Sosyal ve Ekonomik Kalkınma Programı, Güneş Enerjisini Destekleme ve Rekreasyon Alanlarının Geliştirilmesi gibi programlar kapsamında toplam bin 315 projeyi desteklediklerini söyledi.

‘Üreterek kalkınma’ modelini benimseyerek Bölge illerine hizmet götürmeye çalıştıklarını, ayrıca desteklenen sosyal projelerle de bölgedeki insanların yaşam kalitesini artırmaya gayret gösterdiklerini belirten Başkan Demir, Bölge Kalkınma İdarelerini kuran Bakan olarak kendilerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yılmaz ise, kalkınma idarelerinin bölge ve ülke kalkınması için son derece önemli kuruluşlar olduğunu belirterek, Başkan Demir’e çalışmalarında başarılar diledi.

Yılmaz’a ziyarette, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl eşlik etti.

Ziyaret sonrası, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, günün anısına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Milletvekilleri Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı ve Zehra Taşkesenlioğlu’na birer ofis seti hediye etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.