Türkiye Haber Girişi : 27 Mayıs 2023 16:39

YÖK'ten vakıf üniversitelerine zam uyarısı

YÖK'ten vakıf üniversitelerine zam uyarısı
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), vakıf üniversitelerini, eğitim-öğretim ücretlerine enflasyon oranının üstünde zam yapmamaları konusunda uyardı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), vakıf üniversitelerini, eğitim-öğretim ücretlerine enflasyon oranının üstünde zam yapmamaları konusunda uyardı.

 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), vakıf yükseköğretim kurumlarına bir uyarıda bulundu ve eğitim-öğretim ücretlerinde enflasyon oranının üzerinde zam yapmamalarını istedi.

 

 

Yükseköğretim Kurulu tarafından vakıf yükseköğretim kurumlarına gönderilen “Eğitim ve Öğretim Ücreti” konulu yazıda, bazı vakıf yükseköğretim kurumlarının eğitim ve öğretim ücretlerine enflasyon oranının üzerinde zam yaptıklarına ilişkin şikâyetler olduğu belirtildi.

 

Yazıda, vakıf yükseköğretim kurumlarının kar amacı güdecek şekilde hareket edemeyeceklerine dair mevzuat düzenlemelerine atıfta bulunularak, Mütevelli Heyetlerin eğitim ve öğretim ücretlerinin belirlenmesi sürecinde bu mevzuat hükümlerine dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, öğrencilerin talepleri ve şikayetlerinin önemsenmesi gerektiği ve bu konuda özen gösterilmesi gerektiğine dikkat çekildi.  YÖK, vakıf yükseköğretim kurumlarının eğitim ve öğretim ücretlerini belirlerken enflasyon oranının üzerinde bir artış yapmamaları çağrısında bulunurken, vakıf üniversitelerinin sosyal sorumluluklarını yerine getirmesi ve öğrencilerin ekonomik olarak daha fazla zorluk yaşamaması için adil bir ücret politikası izlemeleri gerektiğini belirtti.

 

Yazıda ayrıca daha önce vakıf yükseköğretim kurumlarına duyurulan "Kahramanmaraş merkezli depremden zarar gören vatandaşlar ile öğrencilerin barınma durumları, sosyal koşullar ve sürdürülebilir öğretim süreçleri gibi çeşitli etkenlerin bir arada değerlendirildiği ve depremzede öğrencilere, eğitim ve öğretim ücretleri ile burs ve barınma ihtiyaçları konularında kolaylık sağlamaları" kararı anımsatıldı. Kaynak/Pusula