Bölge Haber Girişi : 14 Mayıs 2010 16:33

Yoksulluğa mizahi bakış!..

Yoksulluğa mizahi bakış!..
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen Ulusal İletişim Kongresi'nde sunum yapan Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi

Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen Ulusal İletişim Kongresi'nde sunum yapan Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Mehmet Mutlu, Türkiye'de yoksulluğun mizah dergilerinde temsili üzerine konuştu.
Yoksulluğun, yaygın medyada ve mizah medyasında yansıtılmasını araştıran Mutlu, "Uykusuz" karikatür dergisi üzerinden analiz yaptı. Mehmet Mutlu, 1 yıllık araştırma sonucunda yoksulluğun mizah dergilerinde yaygın medyada olduğundan daha fazla temsil edildiğini belirtti. Mutlu, "Bir yoksul, yoksul olduğu için, aç kaldığı için haber yapılmazken ancak hırsızlık yaptığında ya da cinayet işlediğinde yaygın medyada yer alıyor. Ama mizah dergileri yoksulluğu asla görmezden gelmiyor" diye konuştu.
Yoksulluğun kadınlaştırılması konusuna da değinen Mutlu, medyada yoksulluğu temsil edenin genelde ağlayan kadın ya da ağlayan çocuk olduğunu vurguladı.
Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Mehmet Mutlu, karikatür ve mizah dergilerinin yoksulluğu hem bir meta olarak kullandığını hem de yoksulluğa bir çözüm getirmeye çalıştığını belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.