Erzurum Haber Girişi : 28 Mayıs 2020 15:15

Yüksek İrtifa'da 'Cuma' hazırlığı

Yüksek İrtifa'da 'Cuma' hazırlığı
Korona Virüs salgını önlemleri kapsamında 16 Mart’ta ibadete kapatılan camiler kademeli olarak açılıyor. Erzurum’da da 781 nokta, 10 hafta sonra kılınacak Cuma namazı için hazırlandı. Alanlardan biri de Yüksek İrtifa Kamp Merkezi oldu.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Pandemi nedeniyle 74 gündür ibadete kapatılan camiler yarından (Cuma) itibaren kademeli olarak açılıyor. Erzurum’da da ‘pandemi kuralları’ kapsamında Cuma namazı için hazırlıklar tamamlandı. Cuma namazı için hazırlanan alanlardan biri de Palandöken İlçesi’ndeki Yüksek İrtifa Kamp Merkezi oldu. 1,5 metre sosyal mesafe için işaretlenen sahalarda yapılan çalışmayı Vali Okay Memiş yerinde inceledi. 

HERKES MASKE TAKACAK

Kentte Cuma namazı başta olmak üzere öğle ve ikindi namazları için çeşitli yerleri belirlediklerini kaydeden Vali Memiş, “Ana kural şu ki özellikle Cuma namazlarında camiler yine kapalı olacak ancak avluların da en az 1,5 metre sosyal mesafeye dikkat edilecek şekilde namazlar kılınabilecek. Vatandaşlarımız mutlaka maske takacak ve seccadelerini de yanlarında alıp gelecekler. Ayrıca abdestlerini alıp gelmeliler çünkü yoğunluk olabileceği nedeniyle şadırvanları açık tutmayacağız” dedi.



3 BİN 500 KİŞİ NAMAZ KILABİLECEK

Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nin de Cuma namazı için hazır hale getirdiğini ifade eden Vali Memiş,  şöyle devam etti. “Bir çok futbol kulübüne kamp dönemlerinde ev sahipliği yapan Yüksek İrtifa Kamp Merkezimizi vatandaşlarımız için tahsis ettik. Her türlü önlem alındı ve aynı anda 3 bin 500 kişinin namaz kılabileceği şekilde işaretlemeler yapıldı. Dediğim gibi virüsün henüz çaresi yok ama pandeminin var. Haliyle maske ve sosyal mesafeye uyarak bu sürecin üstesinden geleceğiz.”



CUMA NAMAZI BURALARDA KILINABİLECEK

Aziziye ilçesinde 100 cami ve bir meydan.
Palandöken’de 70 cami, 9 meydan. 
Yakutiye’de 92 cami, 4 meydan.
Diğer ilçelerde ise 454 noktada ve Kaymakamların belirlediği 50 alanda. 
Toplamda 781 noktada Cuma namazı kılınabilecek. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.