İlçeler Haber Girişi : 10 Haziran 2015 21:00

Yüksek plastik tünel ve cam sera kurulum projesi kabul edildi

Yüksek plastik tünel ve cam sera kurulum projesi kabul edildi
Palandöken İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün, "Eğitim Amaçlı Merkezi Modern Yüksek Plastik Tünel ve Cam Sera Kurulum Projesi kabul edildi.
Erzurumajans-Palandöken İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün, "Eğitim Amaçlı Merkezi Modern Yüksek Plastik Tünel ve Cam Sera Kurulum Projesi kabul edildi.

Doğu Anadolu Kalkınma İdaresi, Palandöken ilçe Kaymakamlığı ve Palandöken İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün ortaklaşa imzaladığı protokoldeki, "Eğitim Amaçlı Merkezi Modern Yüksek Plastik Tünel ve Cam Sera Kurulum Projesi" kabul gördü. Amaçlarının tarımsal verimliliği arttırmak olduğunu ifade eden Palandöken İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Metin Yiğit, "Erzurum kış aylarının düşük sıcaklığı ve tarımsal yetiştiriciliğin sınırlı oldupu bir bölgede bulunmaktadır. Olumsuz iklim faktörleri ve alternatif bitki yetiştiriciliğinin yeterince yaygınlaştırılmamış olması bölgede tarımı sınırlandırmıştır. Bu tür olumsuzlukları önlemek ve bilinçli çiftçi popülasyonuyla verim ve kalitesi yüksek üreticiliği yaygınlaştırmak amacıyla modern yetiştiricilik tekniklerini yaygınlaştırmak istiyoruz" dedi.
Yapılacak proje ile çiftçilere uygulamalı eğitim de vereceklerini söyleyen Metin Yiğit, "Palandöken İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arazisine eğitim ve uygulama amaçlı, modern sera kurulacaktır. Bu serada üreticilere uygulamalı eğitim verilecektir. Ayrıca Palandöken sınırlarına dahil mahallelerde beş adet örnek sera kurularak çiftçilerimizin örtü altı yetiştiriciliği teşvik edilecektir" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.