Erzurum Haber Girişi : 23 Ağustos 2023 10:15

Yunanistan açıklarında kayboldu! Ne ölüsünden ne dirisinden haber var!

Yunanistan açıklarında kayboldu! Ne ölüsünden ne dirisinden haber var!
Yunanistan açıklarında kaybolan Afgan gencin ne ölüsünden ne dirisinden haber var! evladını aramaktan vazgeçmeyen anne yetkililerden yardım eli bekliyor.

Afganistan’da Taliban’ın zulmünden kaçarak Türkiye’ye gelen ve Erzurum’a yerleşen General ve eşi, dram üstüne dram yaşıyor. Avrupa hayali ile Yunanistan’a geçmek isteyen akrabalarını Ege Denizinde kaybeden Afgan aile, devrilen botta bulunan oğulları Mirveys’ten bir yıldır haber alamıyor. Ne ölüsü nede dirisi bulunan evladını aramaktan vazgeçmeyen Homa Zamani Ahmadi, yetkililerden yardım eli bekliyor.

 

 

Taliban’ın korkusuyla Afganistan’dan kaçarak Türkiye’ye sığınan aile, Yunanistan açıklarından devrilen botta bulunan 19 yaşındaki oğullarından 1 yılı aşkındır haber alamıyor.

 

Eski generalin oğlu kayıp

Yaklaşık 7 yıldır ailesiyle birlikte Erzurum’da yaşayan Jalalodin Ahmadi, Afganistan Demokratik Cumhuriyeti'nin devlet başkanı olan Muhammed Necibullah Ahmedzai’nin döneminde general olarak görev yapıyordu. Taliban militanlarının devlet başkanı Ahmedzai’yi asarak öldürmesinden sonra görevden alınan General Jalalodin Ahmadi, iddiaya göre uzun süre Taliban’ın elinde esir tutuldu. Eşi tarafından para karşılığı Taliban’ın elinden kurtarılan eski general Jalalodin Ahmadi, ailesiyle birlikte Türkiye’ye gelerek Erzurum’a yerleşti.

 

 

Bot Yunanistan açıklarında devrildi     

 

Eşi Jalalodin Ahmadi ve üç çocuğuyla birlikte 7 yıldır Erzurum’da yaşayan Homa Zamani’nin oğlu Mirveys; anneannesi Meryem Zamani, dedesi Gulam Sahi ve teyzesi Ferişi Zamani ile birlikte Avrupa’ya gitmek için yola çıktı. Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında İzmir’den botla denize açılan aile, kaçak yollarla Yunanistan’a geçmek istedi. İçerisinde yaklaşık 30 kaçak göçmenin bulunduğu bot iddiaya göre Yunanistan açıklarında devrildi. Yaşanan faciada anneanne Gulam Sahi komaya girerken dede Gulam Sahi ve teyze Ferişi Zamani’nin cenazeleri bir hafta sonra suda bulundu. 19 yaşındaki Mirveys Ahmadi’den ise bir yılı aşkındır haber alınamıyor.

 

 

Ölüsünü ya da dirisini bulmak istiyoruz

 

Oğlunun ne ölüsünü ne de dirisini bulamadıklarını söyleyen anne Homa Zamani, “Botla açılana kadar telefonda oğlumla görüşüyordum. Beni görüntülü arayıp bota bindiğini de gösterdi. Botta oğlumun yanında annem, babam ve kız kardeşim de bulunuyordu. Önce Yunanistan’a oradan da Avrupa ülkelerine gitmek için yola çıktılar. Yunanistan’a yaklaşırken bot devrilmiş. Botta bulunanların neredeyse hepsi boğularak ölmüş. Babam ve kız kardeşimin cesetleri bir hafta sonra suda parçalanmış halde bulundu. Yunanistan’da bir yere defnetmişler. Annem ise uzun süre komada kaldı. Hala hafızası yerine gelmedi. Hala Yunanistan’da. Oğlumdan ise haber yok. Bir yıldan fazla oldu, öldü mü kurtuldu mu bilmiyoruz. Bir bilgi alamıyorum. Hayatta olsa bir şekilde bana haber ulaştırırdı. Öldü ve bir yere defnedildiyse bilmek istiyorum. Hayatımız acılarla, işkencelerle geçti. Bir de oğlumu kaybettim. Bu acıyla yaşayamıyorum. Lütfen bana yardımcı olun” dedi.  Kaynak/Pusula