Siyaset Haber Girişi : 27 Şubat 2023 14:52

Yurdagül'den 6. bölge çağrısı

Yurdagül'den 6. bölge çağrısı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, teşvik yasaları nedeniyle geçmişte sürekli mağdur olan Erzurum için artık nihai bir adım atılması çağrısında bulundu.

Başkan Yurdagül, “Erzurum’daki iş dünyasının şu anda 6. Teşvik Bölgesi’nde olması yönünde bir beklentisi var. Bu beklentinin acilen karşılanması lazım” dedi.

 

Teşvik sistemlerinin belirlenen bölgelere yatırımcı çekmeyi amaç edindiğinin altını çizen Başkan Yurdagül, “Madem öyle Erzurum’da şu an da yatırımcıları fevkalade rahatsız eden bir durum var. Madem bu yasalar iş dünyası için, yatırım için, istihdam için çıkartılıyor, o halde Erzurum’un bu yöndeki beklentisi de karşılanmalı ve gereken adım atılmalıdır” diye konuştu.

 

EKSİKLİK ORTADAN KALKMALI!

 

Cumhur İttifakı ortağı olarak; bu meseleyi sürekli gündemde tutup, ilgili bakanlık ve siyasi tüm çevrelerin dikkatine sunacaklarını kaydeden MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, “Erzurum’un 6. Teşvik Bölgesi içerisinde olması demek; yatırımcılar için Erzurum’u cazibe merkezi haline getirmek demek. SSK primlerinde bile çok ciddi oranlarda indirim sağlayan bu sisteme Erzurum’un bir türlü dahil edilmemesi, çok büyük bir eksikliktir. MHP olarak biz elbette bu eksikliğin ortadan kaldırılması için elimizden geleni yapacağız. İttifak ortağımız AK Parti’nin de bu konuyla yakından ilgilenmelerini bekliyoruz” diye konuştu. İHA 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • memet 01 Mart 2023 11:43

    sahi mhp ne yaptı şimdiye kadar.

  • ŞEREF KANDEMİR. 28 Şubat 2023 13:31

    gez mahallesinden aşağısı kombina civarı imara açıldı şehri yönetenler rant uğruna lahana tarlalarını yani bostan arazilerini konut yaptırdılar. ALLAH KORUSUN DEPREMDE ZEMİNİ OLMAYAN BİNALAR YIKILIR VEBALİDE İSKANA AÇAN BELEDİYEDEDİR.

  • halis demir. 28 Şubat 2023 11:56

    etünün orada kurulmasının tek sorumlusu eski rektör yayalalıdır. yoksa yeri dadaşkentin üsütündeki araziydi ve çok mantıklıydı. Malesef yaylalı inat etmiş ve erzurumun vebalini almıştır. artık ahirette hesabını vercektir çünkü bu ülkede yaşarken hesabını vermez. Ovayı mahvetmiştir hayvancılığı mahvetmiştir sonsuz bir israf ve maliyete sebep olmuştur şimdide emekli maaşını alıp yemektedir. daşakente yapılsaydı orası muazzam kalkınacak ve şehri uçuracaktı bu fırsatı kaçırdık.

  • Dadaş 28 Şubat 2023 11:01

    Erzurum da tarım araziler imara açılıyor. Köyler boşaltıyor. Yazlık oluyor. En kısa zamanda önüne geçmek ve yapanlarda yıkılmalı. Mesela ETÜ tarım arazilerine yapıldı. Birilerinin cebi dolsun diye hem tarım bitiriyor hemde altı su olan yerlere ev yapılıyor..