Türkiye Haber Girişi : 07 Temmuz 2023 09:48

Yurt dışından telefon getirmeye zam!

Yurt dışından telefon getirmeye zam!
Cep telefonu harcı 20 bin TL'ye yükseldi, KDV yüzde 18?den 20?ye çıktı.

Cep telefonu harcı 20 bin TL'ye yükseldi, KDV yüzde 18’den 20’ye çıktı.

 

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla noter, tapu, pasaport, vize, diploma ve trafik harçları dahil maktu harçlara yüzde 50 oranında zam yapıldı. Yurt dışından yolcu beraberinde getirilen telefonların izin harcı ise 20 bin TL oldu.

 

 

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında 492 Sayılı Harçlar Kanununa bağlı tarifelerde yer alan harç tutarı yüzde 50 artırıldı ve böylece yolcu beraberinde getirilen telefonların düzgün biçimde kullanılabilmesi için gerekli yurt dışı telefon IMEI kullanım kaydı için ücret 20 bin TL oldu.

 

Bu kararın yürürlüğe konulmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar kapsamında, 02.07.1964 tarihli, 492 sayılı Harçlar Kanununa bağlı (9) sayılı tarife ‘Sürücü belgesi harçları’ başlıklı bölümü hariç olmak üzere, tarifelerde yer alan ve 2023 yılında uygulanan maktu harç tutarları yüzde 50 oranında artırıldı.

 

 

Yurt dışı telefon harcı için yeni ücret büyük artış gösterdi

 

Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı ise 20 bin TL olarak yeniden belirlendi. Bu karara kadar, 2023 yılı için geçerli yurt dışı telefon harcı ücreti 6091 TL idi. Bu, önceki harç tutarının yaklaşık üç katı bir artış anlamına geliyor.Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.