Türkiye Haber Girişi : 28 Eylül 2023 10:51

Yurt genelinde 'sis' operasyonu!

Yurt genelinde 'sis' operasyonu!
Yasa dışı tütün üretimi yapan suç örgütüne yönelik düzenlenen Sis Operasyonu'nda 370 kişi gözaltına alındı.

Yasa dışı tütün üretimi yapan suç örgütüne yönelik düzenlenen Sis Operasyonu'nda 370 kişi gözaltına alındı.

 

 

Türkiye'de kaçakçıık ile mücadele son sürat devam ediyor. Ekipler her gün yapılan operasyonlar ile birçok kaçak ürüne el koyuyor. 

 

Türkiye genelinde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, örgütün tütün üretim merkezleri deşifre edildi ve çok sayıda malzeme ele geçirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Büyük bir vergi kaybı önlendi" dedi.

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yasa dışı tütün mamulü üretimi yapan suç örgütü üyelerine karşı yurt genelinde düzenlenen "Sis Operasyonu"nda 370 kişi gözaltına alındığını açıkladı. Yerlikaya; "Büyük bir vergi kaybının önlendiği operasyon kapsamında çok sayıda malzeme ele geçirildi" ifadelerini kullandı.

 

Büyük bir vergi kaybı önlendi 

 

672 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştiğini belirten Yerlikaya, şunları söyledi: "Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığımız koordinesinde; yasa dışı tütün mamulü üretimi ve satışı yapanlara yönelik ülke genelinde düzenlenen ve büyük bir vergi kaybının önlendiği operasyon kapsamında:

 

  • 33.918.650 adet boş makaron

  • 6.878.093 adet doldurulmuş makaron

  • 78.610 paket sigara

  • 8.620 kg tütün mamulü,

  • 10.811 adet puro

  • 18.096 adet elektronik sigara ve likiti ile sigara imalatında kullanılan çok sayıda sahte bandrol ele geçirildi.

  • 370 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

Aralıksız devam edeceğiz! 

 

Operasyonu gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Hiçbir suçlu sis perdesi arkasında saklanmayacak. Aziz milletimizin duaları ve kahraman güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle mücadelemize aralıksız devam edeceğiz. Organize suç örgütlerinin ve kaçakçıların her an enselerindeyiz, hiçbirine aman vermeyeceğiz" Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.