Türkiye Haber Girişi : 18 Haziran 2022 12:31

Yurtta YKS heyecanı

Yurtta YKS heyecanı
YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı başladı.

ERZURUM AJANS / Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) için adayların sınav merkezlerine girişleri saat 10.00'da son buldu.

 

3 milyonu aşkın öğrencinin katıldığı sınav, saat 10.15 itibariyle başladı. 40 matematik, 40 Türkçe, 7 fizik, 7 kimya, 6 biyoloji, 5 felsefe, 5 din kültürü, 5 tarih ve 5 coğrafya olmak üzere 120 sorunun sorulduğu sınav 165 dakika sürecek. TYT, saat 13.00'da son bulacak.

 

Kızı sınava girecek olan Gündüz Teyin “Hayırlısıyla güzel sonuç bekliyoruz. Heyecanlı olduğu için yanında durmak istedik. Tempolu düzenli bir şekilde çalıştı. Bir şeyler bekliyoruz ama kısmet artık. Bizde de heyecan var. Herkese başarılar diliyorum” dedi.

 

İç mimarlık okumayı hedefleyen Emir Güven ise “Çok çalışmadım ama bakacağız artık. Hedefim iç mimarlık. Heyecan çok yok ama sınav kağıdı önüme gelince farklı oluyor” ifadelerini kullandı.

 

Hedefine ulaşacağını düşünen Emir Ünel isimli bir başka öğrenci, “Sınava her gün deneme çözerek hazırlandım. Sürekli tekrar yaptım. Bu akşamda yarınki sınav için tekrar yapacağım. Hedefim yazılım mühendisliği. Bugün genel olarak öğrenciyi deneme tabanlı sorular çıkacak. Bilgi değil de daha çok öğrencinin zekasını ölçen sorular çıkacak. Hedefime ulaşacağımı düşünüyorum” şeklinde konuştu. İHA

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.