Bölge Haber Girişi : 19 Nisan 2010 00:23

Yusufelililer Erzurum'da buluştu!..

Yusufelililer Erzurum'da buluştu!..
Yusufelililer Derneğinin geleneksel olarak düzenlediği 4. Yusuflelililer gecesi programı Erzurum'da yapıldı.
Erzurum Ajans-Yusufelililer Derneğinin geleneksel olarak düzenlediği 4. Yusuflelililer gecesi programı Erzurum’da yapıldı.
 
Yıldız Düğün Salonu’nda düzenlenen geceye, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Dernek Başkanı Ali Beyaz, kamu kuruluşlarının temsilcileri ve Yusufelililer katıldı. Geceye davet edilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Yusufelili Devlet Bakanı Faruk Çelik de mesaj gönderdi.

Program öncesi konuşan Yusufelililer Derneği Başkanı Ali Beyaz; “Derneğimizi 2006 yılında kurduk. Amacımız Yusufeli kültürünü, geleneğini yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarılmasında aracı olmak aynı zamanda Yusufelilileri bir araya getirerek hem kaynaşmalarını ve de onlar arasında birliği beraberliği sağlayabilmektir” dedi. Beyaz, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mammer Demirel’in Yusufeli tarihi ile ilgili yazdığı kitabında kendileri için büyük bir kazanç olduğunu ifade etti.

Gecede daha sonra slayt gösterisi, yöresel halk oyunları gösterisi ve TRT sanatçısı Didem Dilara Duman’ın şarkıları ile devam etti. Programa katılan Yusufelililer tulum ve davul eşliğinde horon çekerek eğlendiler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.