Ekonomi Haber Girişi : 28 Ocak 2020 14:15

Yüzde 30'u satıldı Türkiye'nin en büyük ilaç şirketiydi

Yüzde 30'u satıldı Türkiye'nin en büyük ilaç şirketiydi
Türkiye'nin en büyük ilaç şirketlerinden olan Toksöz Grup'a ait ilaç şirketi Sanovel'in yüzde 30 hissesi 200 milyon dolar karşılığında Lüksemburg merkezli Yamma Investments'a satıldı.
Erzurumajans-Sanovel, Aset İlaç ve Adilna İlaç şirketlerinin ortak kontrolünün Yamma Investments, Ahmet Toksöz ve Zafer Toksöz tarafından devralınmasına ilişkin Rekabet Kurumu'na başvuruda bulunulduğu Aralık ayında açıklanmıştı.

RK açıklamasında devre konu olan hisselerin tutarı belirtilmemişti.

Toksöz Grup'tan bugün yapılan açıklamada, Sanovel'in yüzde 30 hissesinin 200 milyon dolar karşılığında Luksemburg merkezli Yamma Investments’a satıldığı; işlemin yasal onaylar alındıktan sonra tamamlanacağı belirtildi.

Açıklamada, "Bu işlem, Toksöz Grup şirketlerinin bilançolarını küçültüp vergi yükümlülüklerini ödemelerine, bununla beraber Sanovel’in yeni ürünlerinin Ar-Ge çalışmalarına ve ihracat yatırımlarına olanak sağlayacak" denildi.

Sanovel; kardiyovasküler hastalıklar, solunumla ilgili hastalıklar, gastrointestinal hastalıklar, antidiyabetik ve antihistaminik tedaviler ile antibiyotikler de dâhil olmak üzere birçok tedavi alanında farmasötik ürünler üretiyor.

KAYNAK: REUTERS
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.