Türkiye Haber Girişi : 04 Ocak 2023 12:50

Ziraat Mühendisleri Odası aidat için üyelerini kıskaca aldı

Ziraat Mühendisleri Odası aidat için üyelerini kıskaca aldı
Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası, üye aidatlarını tahsil etmek için icra yolunu seçti. Ülke genelindeki tüm üyelerine iddiaya göre tebligat göndermeden icra daireleri aracılığıyla 'ilamsız takiplerde ödeme emri' gönderilmesi tepkilere neden oldu.

Ziraat Mühendisleri Odası, aidatlarını ödemeyen üyelerine icra takibi başlattı. Odaya üye olan ancak mesleği yapmayan yüzlerce mühendislik fakültesi mezununa da icra gönderildi. Mezun olduktan sonra ‘zorunlu üye’ olduklarını söyleyen vatandaşlar sosyal medyada isyan etti.

 

Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası, üye aidatlarını tahsil etmek için icra yolunu seçti. Ülke genelindeki tüm üyelerine iddiaya göre tebligat göndermeden icra daireleri aracılığıyla ‘ilamsız takiplerde ödeme emri’ gönderilmesi tepkilere neden oldu. Odaya üye olan ancak mesleğini yapmayan yüzlerce mühendislik fakültesi mezununa da icra gönderildi. Mezun olduktan sonra odaya üye olmanın mecburi olduğunu öne süren Ziraat Fakültesi mezunları, sosyal medyada isyan etti. HABER MERKEZİ

 

 

İŞTE O TEPKİLERDEN BAZILARI

 

BEHİÇ

Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi'ne 2007 de meslek hayatıma başladığımda zorunlu üye yaptırıldım. Odadan çıkmak istediğimde de çıkarmadılar. Bir iki kez üyelik aidatını toptan yatırdım. Ve şimdi hiçbir uyarı yapılmadan evime tebligat gönderiyorlar. Seçimden seçime arayarak oy isteyen ve 15 yıllık meslek hayatımda bir kere bile faydasını görmediğimiz içi boş bir kurum. Ama icra başlatmadan işi çözmeye bile mecali olmayan bir yapı. Yazıklar olsun!

 

DEMET

Ziraat Mühendisleri Odasına, mezun olduğumuzda kayıt mecburi denilerek 24 yıl önce üye olmuştum. Ama mesleğimi hiç yapmadım. Aidat borcum olduğuna dair icra başlatmışlar. Benim açımdan ve anladığım kadarıyla meslektaşlarımın da (aidat toplamaktan başka) hiçbir işine yaramayan bu kuruma şimdi bu parayı ödemek zorundayım. Bu yoklukta icra işlemini başlatanlara bunca haksızlık karşısında susanlara Yazıklar olsun...

 

ÜLGEN

Yaklaşık 10 seneden fazla zaman önce İstanbul Kadıköy Ziraat odasına yaptığım üyeliğim için geriye dönük 1200 TL borç ödememi istiyorlar. Samsun'dayken un fabrikasında sorumlu müdürdüm, odaya üyelik mecburdu, o zaman aidat ödedim zaten. İstanbul'a üyeliğimi aldırdım o da üzerinden Ziraat ile ilgili hiç iş yapmadım. Gidip 1 çaylarını bile içmedim hiçbir hizmetlerini kullanmadım. Csgb 'nin sınavını kazandım iş güv. Uzm. Oldum özel bambaşka bir sektörde çalışıyorum. Odaya kaydım olduğu için değil zir. Müh. olduğum için bakanlık bizi iş güv. uzmanı yaptı. Ayrıca 5 yılı aşınca üyeye ulaşılamayınca üyelik düşmüyor mu? 15 senedir hiç yolumun kesişmediği yere ben neden borçlu çıkarılıyorum?

 

FEHİM

İşe girerken zorunlu olarak üye olduğum 1 sene sonrasında da işten çıktım ve 4 sene sonra benden 1200 TL borç adı altında icra işlemi başlatmışlar. Hiçbir faydası olmayan bu kurum ne hakla benden bu parayı alıyor ve bana 1 senelik denmişti bu ücret ben 1 yıllık aidat ve istihdamı zorunlu personel parasınıda ödemiştim. Acilen bu konunun çözüme kavuşmasını istiyorum. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.