Zirvede Kalıcı Olabilmek...

Bu maçtan önce tereddütlerim vardı. Çünkü Erkan Sözeri’nin önce savunma felsefesinin karşısında, bugünçok koşan, alan daraltan ve takım halinde topun arkasındabekleyen bir rakip vardı.

Hocanın çıkardığı ilk on bir, Eskişehir maçının ilk on biriidi... Cenk’in önde oynatılma sebebi; kanatlarda hareketlilikve daha çok orta yapan bir takım görmekti. Ancak, bununçok başarılı olduğunu söylersek yanılırız. Cenk, 4-4-2 ve 3-5-2’nin kanatlarında oynar. Ancak özellik olarak 4-2-3-1 sisteminde kanatta oynayamaz.

Sebebi açık... O bölgede oynayan oyuncu; içe katetmek, top saklamak ve şut özelliğine sahip olmak zorundadır... Ve en önemlisi de skorer özelliği olmak zorundadır.

Cenk’te bunlardan hiçbirisi yok.. Durum böyle olunca;Cenk iyi bir bek iken, vasat bir hücum oyuncusu halinegeliyor.

Pote ve Obertan statik, sol kanat da felç olunca, sadeceEmrah’ın ayağına bakmak zorunda kalıyorsunuz.

Hele bir de Mücahit’in öne çıktığı dakikalarda, Emrah sol içoynayınca, oyunun kilitlenmesi kaçınılmaz bir hal alıyor.

Ancak bugün, herşeyden önce istekli, mücadele eden vekreatif bir Obertan vardı.

Otuzuncu dakikadan sonra, Emrah’ın da gerçek mevkisinegeçmesiyle beraber, rakibi boğan ve pozisyon üreten birErzurumspor izlemeye başladık.

Maçın 70. dakikasında skor 0-0 iken, tribünde herkes bumaçın kazanılacağı hissini yaşıyordu. Çünkü takım, o hissive güveni açık bir şekilde yansıtmayı başarmıştı.

Nitekim Mücahit’in ortası ve Obertan’ın çabasıyla gelenScuk golüyle, Erzurumspor için artık kilit açılıyordu. 

Orta hakemin golü vermemesi skandaldı. Ancak yardımcıhakemin ısrarla gol diye diretmesi; bana göre, hem Erzurumspor’u hem de hakem triosunu ipten almıştır.

Bu arada, defansta Hasan ve Aykut  oldukça ideal bir ikilioldular. Ligin ilk haftalarındaki o dağınık görüntünün yerini,derli toplu ve güven veren bir görüntü aldı.

Pote yıldız oyuncu ama şanssız bir dönem geçiriyor. Pote’yi Munsy ve Opset ile kıyaslamak yanlış olur. Pote,kendisini ispat etmiş bir isimdir ve uzun soluklu süreçteErzurumspor’a katkısı mutlaka olacaktır.

Erkan hocanın takımı, her hafta üzerine koymaya devamediyor. Her hafta oyuna daha çok hükmeden birErzurumspor seyrediyoruz. Bunun baş mimarı, kurduğukadro iskeleti ve istikrarıyla Erkan Sözeri’dir.

Ayrıca takım olgusunun yakalanmış olması da,şampiyonluk ateşinin en özel ve güzel kokusudur...

Erzurum, artık bu ligin ağası olduğunu hissettirmeyebaşladı. Kadro kalitesiyle ligin zaten üzerinde olanDadaşlar; gelen  sonuçlarla beraber, bu ligde misafirizhavası vermeye başladı. Ancak daha çok erken veönümüzde çok uzun bir süreç var. En küçük birkonsantrasyon kaybı ve ayakların yere basmaması biranda rüzgarı aleyhinize çevirir.

Şu an değişkenlik gösteren bir puan tablosu mevcut. Ancak seri devam ettikçe, zirvede değişkenliğin yerinikalıcılık alacaktır. 

Bu arada vefakar Erzurumspor taraftarı Suat Karaköse’ye geçmiş olsun diliyor, bir an önce tribündeki yerini alacağı günleri sabırsızlıkla bekliyorum...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Çağrı 01 Ocak 1970 02:00

    Herşey düzelir güzel olur ama bu bizim taraftarımız nezaman küfürü bırakaçak statda bir taraftara yönetiçiye mikrofon verin allah rızası için anos yapsın belki küfür eden viçdansıs insanlar viçdana gelir burak bey bu konuya deyinin küfüre hayır kampanyası yapalım erzurumspor olarak