Siyaset Haber Girişi : 01 Eylül 2015 13:59

'Medyayı havuzda boğmak istiyorlar'

'Medyayı havuzda boğmak istiyorlar'
CHP İstanbul Milletvekili - Gazeteci Barış Yarkadaş, "Tek bir muhalif ses bile kalmasın istiyorlar'' dedi.
Erzurumajans-CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, Koza - İpek Grubu'na bağlı medya kuruluşlarını hedef alan operasyona tepki gösterdi.

Yarkadaş, "Operasyon kapsamına alındığı görülen
Bugün Gazetesi, bu sabahki manşetinde IŞİD'e Türkiye'den yollanan silahların nakliyesine ilişkin fotoğrafları yayınladı. Bu bile operasyonun gerekçesini anlamamıza yetiyor'' dedi.



Operasyonların Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yönetildiğini belirten Yarkadaş, "Sözde Başbakan Ahmet Davutoğlu, yakın çevresine (Medyaya operasyon yapılmayacak) dese bile, hiçbir hükmünün olmadığı görülüyor.
Kaçak Saray operasyonları bizzat yönetiyor'' ifadesini kullandı. Yarkadaş, "Başbakan Ahmet Davutoğlu, Fuat Avni'nin iddialarıyla gündeme gelen baskın senaryolarına da açıklık getirmeli ve kamuoyuna bilgi vermelidir'' dedi.

Erdoğan'ın tüm medyayı, ''havuz medyası'' haline getirmek istediğini de belirten Yarkadaş, "İstiyorlar ki; tüm gazete ve TV'ler, içi çamur ve pislikle dolu olan havuza girsin ve boğulsun. İstiyorlar ki; tüm medya, havuzun kirli sularında yüzsün ve kendi medyalarına benzesin'' dedi.

Operasyonun sadece
Bugün TV - Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'ni kapsamadığını, AKP'yi eleştiren tüm kurumların hedef tahtasında olduğunu belirten Yarkadaş, "Duyumlarımıza göre, sırada Sözcü, Cumhuriyet ve Taraf da var'' ifadeseni kullandı. Tayyip Erdoğan ve AKP'nin kendilerini eleştiren tüm medya kuruluşlarını ''düşman'' olarak gördüğünü de belirten Yarkadaş, "Bu yüzden herkesin sesini boğmak ve adı geçen kuruluşları havuz medyasına dönüştürmek istiyorlar'' dedi.

CHP'nin medyaya yönelik baskıları gazeteci kökenli milletvekillerinden oluşan bir komisyonla mercek altına aldığını da belirten Yarkadaş, "CHP, 1 Kasım seçimleri öncesi gündeme gelen bu baskınları, düşünceyi ifade etme özgürlüğü kapsamında ele alacak ve herkesin söz söyleme hakkını kullanması için mücadele edecek'' ifadeseni kullandı. Yarkadaş, CHP'nin gazeteci kökenli milletvekillerinin, baskı altındaki medya kuruluşlarını ziyaret edeceğini de söyledi. (Gerçek Gündem)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.