İlçeler Haber Girişi : 22 Nisan 2019 12:15

5 gündür tek bir iz yok… Aile gözaltında!

5 gündür tek bir iz yok… Aile gözaltında!
Erzurum Valisi Okay Memiş, Karaçoban ilçesinde kaybolan ve 5 gündür aranan 4 yaşındaki Furkan Yiğit’in ailesinin çelişkili ifadeler verdiğini açıkladı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Erzurum Valisi Okay Memiş, Karaçoban ilçesinde kaybolan ve 5 gündür aranan 4 yaşındaki Furkan Yiğit’in ailesinin çelişkili ifadeler verdiğini açıkladı. Vali Memiş, “Şu aşamada detaylı bir şey açıklama yapamam ancak biz de şüphe uyandıran ifadeler var” dedi.

Karaçoban İlçesi’nin Budaklı köyünde yaşayan Gülperi-Fehim Yiğit çiftinin üç çocuğundan en küçüğü olan Furkan, geçen 17 Nisan’da evlerinin önünde oyun oynarken kayboldu. Aile ve köylülerin aramasından sonuç alınamayınca jandarmaya haber verildi. Çok sayıda ekibin karış karış aradığı bölgede Furkan’a ait tek bir iz bulunamazken, Vali Okay Memiş’ten çarpıcı bir açıklama geldi.



KONUYA YARGI DA DAHİL OLDU

Furkan’ın kaybolduğu günden bu yana tüm ekiplerin seferber olduğunu belirten Vali Memiş, “Karaçoban ilçemizde 4 yaşındaki çocuğumuzun kaybolduğu ihbarı üzerine jandarma, AFAD, 112 ve vatandaşlar, uzman köpekler, droneler ve dalgıçlarla aramalar yaptık. Halen daha çalışmalar devam ediyor. Öyle ki bakmadık yer bırakmadık. Ancak kayıp çocuğun ailesinin bir takım çelişkili beyanları oldu. Haliyle konuya yargı da dahil oldu. Hem jandarma hem de Emniyetten uzman ekipler konuyu soruşturuyorlar. Şu aşamada detaylı bir açıklama yapamam ancak aileden gelen bu çelişkili ifadeler sonrasında konunun kısa süre içinde netlik kazanacağını düşünüyorum” dedi.

ÖLMÜŞ OLABİLİR!

Vali Memiş, “İstismar var mı ve çelişkili ifadelerden kastınız ne?” sorusu üzerine de “İstismar değil ama çocuğun kaybolmadığı ve vefat etmiş olabileceği konusunda ailenin ifadeleri oldu. Bu da bizim açımızdan şüphe uyandırdı. Dediğim gibi soruşturma devam ediyor. Haliyle konuyu geliş bir şekilde tetkik ediyoruz” cevabını verdi.



AİLE GÖZALTINDA

Bu arada İHA’nın servis ettiği habere göre kayıp Furkan’ın annesi hariç tüm ailesi gözaltına alındı.

Bu arada babadan alınan ifade doğrultusunda ise dün köy mezarlığında yapılan kazı da Küçük Furkan’ın mezarı denilen mezar 3 yıl önce vefat eden bir çocuğun olduğu ortaya çıktı. Daha önce ”Medya yanlış bilgilendirme yapmasın” diyen amca Mehmet Yiğit de gözaltına alınırken, şüpheliler sorgulanmak üzer Emniyet Müdürlüğüne getirildi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.