Siyaset Haber Girişi : 26 Mart 2015 13:38

AK Parti aday adayı Aydın'dan 400 milletvekili vurgusu!

AK Parti aday adayı Aydın'dan 400 milletvekili vurgusu!
AK Parti Erzurum Milletvekili Aday Adayı olarak Erzurum'da seçim çalışmalarını sürdüren Av. Oktay Aydın yaklaşan 7 Haziran Seçimleri öncesinde gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Erzurumajans-AK Parti Erzurum Milletvekili Aday Adayı olarak Erzurum'da seçim çalışmalarını sürdüren Av. Oktay Aydın yaklaşan 7 Haziran Seçimleri öncesinde gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Aydın, Başkanlık Sistemi, Çözüm Süreci, Yeni Türkiye'nin kuruluşu ve Erzurum'un çözüm bekleyen sorunları ile ilgili değerlendirmeler yaptı.

Milletvekili aday adayı olarak, milli iradenin sembolü olan seçim sandıklarının milletin önüne konulacağı güne kadar AK Parti'nin zaferi için ter akıtmaya devam edeceğini dile getiren Aydın "İnşallah 7 Haziran'da AK Parti Erzurum'da 6'da 6 yaparak büyük bir farkla seçimi kazanacak ve milletimizin iradesi Yeni Türkiye'nin kurulması için AK Parti kadrolarına yetki verecektir." dedi.

Özellikle Yeni Anayasa ve Başkanlık Sisteminin artık olmazsa olmaz olduğunu dile getiren Oktay Aydın; "Mevcut sistem ve mevcut Anayasanın Türkiye'nin ihtiyaçlarına cevap vermediği aşikardır. Darbe kalıntısı bu Anayasa'dan bir an evvel kurtulup Milletimizin ihtiyaçlarına cevap veren ve 77 milyon vatandaşımızın kabul ettiği yeni Anayasa'yı hep beraber yapmamız lazım. Bunun için de başkanlık sistemine ivedilikle geçmemiz gerekiyor. Tabi bunun için de Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın her fırsatta dile getirdiği 400 milletvekilini AK Parti olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altına sokmamız gerekmektedir. AK Partili kadrolar olarak, bunun için sonuna kadar mücadele ediyoruz. Milletimiz de Yeni Türkiye'nin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunu daha da artıracağını ve daha fazla demokrasiyi ülkemize kazandıracağının farkında? İnşallah aziz milletimizin de büyük desteği ile 8 Haziran'da yepyeni bir Türkiye'ye kavuşacağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kürt sorunu yoktur" açıklamasına katıldığını ifade eden Av. Oktay Aydın, bu tespitin de çözüm sürecinde aşama kaydederken kabul edilmesi gereken bir gerçek olduğunu söyledi. "Çözüm Sürecinin mimarı Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Sayın Başbakanımızın da geceli gündüzlü çalışmak suretiyle, ülkemizin 36.000 canına mal olan ve 1 trilyon dolar kaynağını heba eden bu sorunun çözümü için çalıştığını tüm Türkiye biliyor" diye konuşan Aydın, "Önemli olan burada artık niyetlerin açıkça belli edilmesi? Bizim niyetimiz belli. AK Parti olarak inşallah biz çözüm sürecinin arkasındayız ve milletimizin de büyük desteği ile bu meseleyi sonlandıracağımıza eminiz. Türkiye'nin en büyük ihtiyacı olan birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunu yeniden tesis edeceğiz. Elimizi taşın altına sokmak için aday adaylığımızı ilan ettik. İnşallah Meclis çatısı altında da aynı istekle aynı azimle çalışmalarımızı sürdürürüz" dedi.

Çözüm Süreci konusunda özellikle örgütün Nevruz'dan itibaren tam bir samimiyet testine girdiğini söyleyen Erzurum Milletvekili Aday Adayı Aydın, silahlar bırakılmadan çözüm sürecinde aşama kaydedilemeyeceğini, silahların gölgesinde barış olamayacağını ve bunun içinde söz konusu kongreye gidecek olan PKK'nın bir an evvel silahları gömmesi gerektiğini ifade etti. Erzurum'dan Milletvekili olmasının sebebini de açıklayan Oktay Aydın "Ben zaten bu toprakların çocuğuyum. Tabii ki Erzurum'a hizmet edeceğim, tabii ki buradan aday olacağım. Ben Erzurum'un sorunlarını biliyorum. Bunlar içinde gerekli çalışmalarımı yapıyorum. Göç sorunu, işsizlik sorunu, turizm vs.. bunların hepsini biliyoruz ve bunlar içinde çözüm önerilerimiz var. Aday olduktan sonra ve Meclis çatısı altına girdikten sonra Ankara'ya hapsolup kalmayacağım. Ben Adaylığımı ilan ederken Cumhurbaşkanımız gibi terleyen, Başbakanımız gibi gecesini gündüzüne katan bir anlayışta Milletvekili olacağımı beyan ve taahhüt ettim. Rabbim nasip ederse inşallah bunların hepsini gerçekleştirmek, Yeni Türkiye'nin, Yeni Erzurum'un inşasında görev alan ekibin içerisinde olmak, üzerime düşeni sonuna kadar yapmak azmindeyim. Siyasetin zorluklarının ve sorumluluklarının bilincindeyim. Ancak bizler bu yolda ter dökmeye niyetlendik ve hizmet etmek amacıyla aday adaylığımızı ilan ettik. Yoksa daha önce bir çok örneği olduğu gibi Meclis'e girip sırtını millete dönen milletvekillerinden olmayacağımızı taahhüt ettik. Bu tarz bir milletvekilliğini öncelikle benim inancım ve vicdanım kabul etmez. İnşallah Milletvekili olursam Erzurum merkezde bir ofis açarak vatandaşla daha yakın temas içerisinde olmak niyetim" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.