Sağlık Haber Girişi : 14 Nisan 2015 20:30

Bende fırçalıyorum projesine Vali Altıparmak'tan tam destek

Bende fırçalıyorum projesine Vali Altıparmak'tan tam destek
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından hayata geçirilen ve Ülke genelinde yaygınlaştırılması istenen " Bende Fırçalıyorum" Projesine Erzurum Valisi Dr.Ahmet Altıparmak'tan destek geldi.
Erzurumajans-Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından hayata geçirilen ve Ülke genelinde yaygınlaştırılması istenen " Bende Fırçalıyorum" Projesine Erzurum Valisi Dr.Ahmet Altıparmak il koordinasyon toplantısı sonrası, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr.Fazlı Erdoğan tarafından kendisine sunulan diş fırçası ve macun'u alarak destek verdi.

Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Fazlı Erdoğan proje kapsamı yaptığı açıklamada ağız diş sağlığının önemine dikkat çekerek ülke olarak ağız diş sağlığı ve bakımı konusunda Avrupa ülkelerinden maalesef çok gerideyiz bütün hastalıkların ana kaynağından biri de ağız - diş sağlığı ile ilgilidir. İleri düzeydeki diş problemleri kalp, böbrek gibi hayati organlarımızı bile olumsuz etkileyebilmektedir.

Ağız ve diş bakımı bilincinin çocukluk çağlarında oluşturulması gerektiğine değinen Genel Sekreter Erdoğan özellikle çocuklar'a dişlerin kıymetini kaybetmeden önce bilin, belirli yaştan sonra yapılan diş nakli, protezler gerçek dişlerimiz kadar kaliteli ve sağlam olmaz dedi.

Prof.Dr.Fazlı Erdoğan Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak kampanyaya desteklerinin ulaşabildikleri her noktada devam edeceğini söyledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.