Erzurum Haber Girişi : 26 Eylül 2015 14:17

Bir başkadır Erzurum'da bayram

Bir başkadır Erzurum'da bayram
Ülkelerinden binlerce kilometre uzaklıkta bayramı karşılayan uluslararası öğrenciler bu bayramda da Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneğinin organize ettiği geleneksel bayram kahvaltısında bir araya geldiler.
Erzurumajans-Ülkelerinden binlerce kilometre uzaklıkta bayramı karşılayan uluslararası öğrenciler bu bayramda da Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneğinin organize ettiği geleneksel bayram kahvaltısında bir araya geldiler.

Ulu Cami'inde bayram namazını kılan uluslararası öğrenciler burada Erzurumlu vatandaşlarla ve protokol üyeleleri ile bayramlaştılar. Renkli görüntülerin yaşandığı bayramlaşmada Erzurumlu vatandaşların meraklı gözlerle öğrencileri izlemeleri onlarla kucaklaşmaları ümmet bilincinin artmasına vesile oldu. Ulu Cami'inde kılınan bayram namazından sonra öğrenciler yürüyerek kahvaltının verileceği Müceldili Konağına geçtiler.37 ülkeden yaklaşık 80 öğrencinin katıldığı bayram kahvaltısı, AK Parti Erzurum milletvekili adayı Mustafa Ilıcalı'nın katılımıyla başladı. Öğrencilerle tek tek tokalaşan Ilıcalı gördüğü manzara karşısında duygularını gizleyemedi.

Erzurum'un sevgi, kardeşlik ve barış şehri olduğunu söyleyen Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda UDEF temsilcisi Özkan Yıldırım bu yıla ait dernek projeleri hakkında öğrencilere bilgi verdi. Kahvaltıya katılan Güney Sudan'lı Joseph Luka, "Biz uluslararası öğrenciler olarak Erzurum'u, Erzurumlu insanları çok seviyoruz. Onlar bize her konuda yardımcı oluyorlar. Burası bizim ikinci vatanımız oldu. Ailemizden uzağız ama sizler burada bizlere kucak açtınız bizi sahiplendiniz hiç yabancılık çekmedik." dedi. Daha sonra söz alan misafir öğrenciler karşılaşmış oldukları sıkıntılardan söz ettiler. Bunları tek tek not alan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Koçan sorunların giderilmesi konusunda çalışmalar yapılacağını söyledi. Bayram kahvaltısının ardından toplu fotoğraf çekimine geçildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.