Erzurum Haber Girişi : 18 Eylül 2014 18:49

Büyükelçi Pohl'dan Rektör Koçak'a ziyaret

Büyükelçi Pohl'dan Rektör Koçak'a ziyaret
Almanya`nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak'ı makamında ziyaret etti.
Erzurumajans-Almanya`nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak'ı makamında ziyaret etti.

Almanya`nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl'ün ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Koçak, Almanya ile olan ilişkilerin, akademik ve bilimsel olarak çok daha ileriye götürmek istediklerini belirtti. Almanya'nın FOM Üniversitesi ile imzalanan protokolle, 300 öğrenciyle eğitime başlayacaklarını da vurgulayan Rektör Koçak, "Bu yılın Türk- Alman bilim yılı olması münasebetiyle üniversitelerarası ilişkilerde hızlanacaktır. Almanya'daki yoğunluğu göz önüne alarak, önümüzdeki günlerde Almanya'da bir Açıköğretim bürosu açmayı düşünüyoruz" dedi.

Atatürk Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi olarak 35 bin yabancı öğrenci alma kapasitesine de sahip olduklarını belirten Koçak, Alman öğrencilerinde buraya gelmelerini ümit ettiklerini söyledi.

Atatürk Üniversitesine bu yıl ikinci kez ziyaret ettiğini söyleyen Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Alman üniversiteleriyle yapılan işbirliklerinde her türlü desteği vereceklerini ve ilişkileri daha ileri seviyeye taşıyacaklarını belirtti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.