Kültür-Sanat Haber Girişi : 26 Mayıs 2015 17:37

Büyükşehir Belediyesi'nden, 'Nene Hatun anma günleri'ne destek

Büyükşehir Belediyesi'nden, 'Nene Hatun anma günleri'ne destek
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 4. Geleneksel Nene Hatun Anma Günleri etkinliklerine destek...
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 4. Geleneksel Nene Hatun Anma Günleri etkinlikleri kapsamında Erzurum'da bulunan Nene Hatun Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Kadıköy ve Kartal Erzurumlular Vakfı, Pendik Erzurumlular Derneği yönetici ve üyelerine Müceldili Konağı'nda yemekli bir program düzenledi. Programa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu da katıldı.

7 MART'IN 'NENE HATUN GÜNÜ' OLARAK KUTLANMASINI DESTEKLİYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tavlaşoğlu program'da yaptığı konuşmada, Nene Hatun Anma Günleri kutlamalarının önemine vurgu yaparak, " Nene Hatun Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'nin 7 Mart'ın Nene Hatun Günü olarak kutlanması çalışmalarına biz de Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak katkıda bulunmak ve destek vermek istiyoruz. Bildiğiniz gibi Mart ayı Erzurum tarihi için çok önemli. Erzurum'un ve ilçelerinin kurtuluş günleri Mart ayı içerisinde kutlanıyor. Nene Hatun Türk kadını için bir sembol. Nene Hatunu iyi anlamamız, verdiği milli mücadeleyi iyi düşünmemiz lazım. Kahramanlığı tarihe geçmiş olan, Erzurum'un müdafaasında büyük özveri ile destan yazan Nene Hatunumuzu tanıtmak ve yaşatmak Erzurumlu olarak, torunları olarak hepimizin görevi. 8 Mart Kadınlar Günü kutlamalarının bir gün öncesinin '7 Mart Nene Hatun Günü' olarak kutlanmasını destekliyoruz" şeklinde konuştu.

BİZİM İNANCIMIZDA KADINLAR BİZİM BAŞ TACIMIZ

İslam Dini'nin kadını diri diri toprağa gömülmekten kurtarıp, baş tacı yaptığını hatırlatan Tavlaşoğlu," Bizler, küçücük çocuğunu beşiğe bırakıp namusu için, ülkesi için cepheye koşan, Aziziye Tabyaları'na koşan Nene Hatunların torunlarıyız. Bizim dünyaya geliş vesilemiz olan kadınlar, bizi büyüten, süt emziren, bizi yetiştiren annelerimiz. Bizim inancımızda kadınlar bizim baş tacımız. Analarımıza, bacılarımıza, kızlarımıza, kadınlarımıza çok daha fazla önem veriyoruz. Biz, cennetin annelerin ayağının altında olduğunu bildiren bir dinin mensupları olarak dünyaya geldik. Bununla da onur duyuyoruz." diyerek, İstanbul'dan gelen dernek ve vakıf yöneticilerine, Erzurum'un köylerindeki çocuklara yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür etti.

4. NENE HATUN ANMA GÜNLERİ ERZURUM'DA KUTLANIYOR

Dernek ve Vakıf yöneticileri de yaptıkları konuşmalarda, Nene Hatun Anma Günleri etkinliklerine desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e teşekkür ettiler. Nene Hatun ismi etrafında Erzurumluların güzel bir gönül birlikteliği oluşturduklarına dikkat çeken Nene Hatun Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Lale Dondurmacı, Geleneksel Nene Hatun Anma Günleri'nin bu yıl 4.'sünü Erzurum'da yaptıklarını belirti. Dondurmacı," Bugün nene hatun için buradayız. Onun Türk kadınının simgesi olduğunu düşünüyoruz. Biz, 'Nene Hatun'un torunlarıyız' diyoruz, ama bizler ona layık mıyız? Amacımız,Nene Hatun'u anlamak ve yeni nesillere anlatmaktır. Biz Nene Hatun'u tüm Türkiye'ye tanıtmak istiyoruz, özellikle gençlere tanıtmayı hedefliyoruz." dedi.

KONUKLAR, ERZURUM TÜRKÜLERİYLE NEŞELİ BİR ERZURUM AKŞAMI YAŞADI

Programda, Erzurum türküleriyle Nene Hatun ve Erzurum fotoğrafları eşliğinde hazırlanan ve Nene Hatun'u tanıdan bir görsel de konuklara izlettirildi. İstanbul'dan gelen konuklar, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Ekibi tarafından seslendirilen Erzurum türküleriyle neşeli bir Erzurum akşamı yaşadı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.