Siyaset Haber Girişi : 14 Şubat 2019 12:30

Canlı yayın da zehir zemberek sözler...

Canlı yayın da zehir zemberek sözler...
İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Radyo Ritm’de ‘Sesli Gazete’nin canlı yayın konuğu oldu.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Radyo Ritm’de ‘Sesli Gazete’nin canlı yayın konuğu oldu. Rizespor maçı ardından attığı tweetten sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in aleyhine basın toplantısı düzenlediğini anımsatan Cinisli, “Çok açık söylüyorum haddini aştı” dedi.

Erzurum medyasının önde gelen kuruluşlarından olan Radyo Ritm’de Mesut Gülrenk ve Orhan Bozkurt’un hazırlayıp sunduğu ‘Sesli Gazete’ programının canlı yayın konuğu İyi Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli oldu.

Muhalefet gözüyle kent sorunlarının ele alındığı programda Naci Cinisli önemli tespitlerde bulunurken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sektmen’i geçen hafta düzenlediği basın toplantısı gündeme geldi.

SEKMEN BU TWEETE SİNİRLENDİ

BB Erzurumspor’un tartışmalı hakem kararlarıyla kendi evinde 1 - 0 yenildiği Rizespor karşılaşmasından sonra “Erzurumspor’u Rizespor mu yendi lobi mi yendi? TFF emir eri olmaktan kurtul, lobilerin gölgesinden çık, görevini hatırla. Erzurum torpil istemiyor, rakiplerini kayırmayın yeter!” tweeti attığını anımsatan Cinisli, bu durumun Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i rahatsız ettiğini öne sürdü.
 
Erzurumspor’un göz göre göre hakkının gasp edildiğini vurgulayan Cinisli, bir Milletvekili olarak Erzurum markası olan her kurumu korumakla yükümlü olduğunu belirtti. Bu noktada kimseden izin alma ihtiyacının olmadığını ifade eden Cinisli, şunları söyledi.

“Sayın Sekmen çok açık söyleyeyim haddini aşmıştır. Ona bu hakkı hiç kimse vermez. Kimse kalkıp ta benden ‘Erzurumspor’un hakkını sen niye savunuyorsun?’ diye hesap soramaz. Bu onun görevi değil.”

HAKİKİ BAŞKAN ARAYIP TEŞEKKÜR ETTİ

“Sayın Sekmen bir yanına Sayın Valimizi, bir yanına Emniyet Müdürümüzü alıp aleyhime basın toplantısı düzenlerken, Erzurumspor’un hakiki Başkanı sevgili Hüseyin Üneş kardeşim, Allah ona başarılı görevler yapmayı nasip etsin çok kıymetli bir Erzurumlu. Beni arayıp teşekkür etti. ‘Sayın vekilim çok teşekkür ederiz, desteğiniz çok önemli kuvvet buluyoruz’ dedi. Eğer yalansa yalanlasın beni. Sayın Sekmen nedense ki kendisini hedefte almadım. Öyle ki ben siyaseti kişilere karşı hatta partilere karşı bile yapmıyorum. Ben bir uyarı yaparken beyefendi rahatsız oldu, kendi üzerine mi alındı yoksa lobileri mi koruma ihtiyacı duydu bilmem. Bunu onu sormak lazım ve kalktı benimle ilgili çok enterasan ithamlarda bulundu”

SEKMEN’İN CEBİNDEN TEK KURUŞ VERDİĞİNE İNANMIYORUM

Başkan Sekmen’in basın toplantısında bağış meselesi açtığını dile getiren Milletvekili Cinisli, şöyle devam etti. “Aslında çok sevindim bu meseleyi açınca bana da ilham verdi. Şimdi çok merak ediyorum bu bağış yapan kişilerin kimler olduğunu ben çok merak ediyorum. Ben bunu talep ediyorum kendisinden. Bana bu listeyi verecek göreceğim. Eğer Milletvekilleri göstermek istemiyorlarsa buna saygı duyarım. Ben Milletvekillerinin bağış yaptığına inanmıyorum. Sayın Sekmen’in de kendi cebinden bir kuruş verdiğine inanmıyorum. Görmek istiyorum eğer Milletvekillerinden bağış yapan varsa onlardan daha fazla bağış yapacağımı söylüyorum.”

BAKALIM KİM KAÇ KOYUP KİM KAÇ ALMIŞ”

“Bir de belediyeden iş alanların listesini görmek istiyorum. Bakalım kim kaç koyup kaç almış. Bu bağış konusunu Sayın Sekmen çok seviyorlar, para pul konularını, bir de Kartalspor bağış konusu vardı. Bilmem bilir misiniz, siz gazetecisiniz araştırmanızı tavsiye ederim Kartalspor’da ki bağışlarda ne olmuş ne bitmiş. Sayın Sekmen’e bir tavsiyem daha var kendisinden rica ediyorum. Milli Eğitim Müdürüne bir telefon açsın desin ki Cinisli ailesinin her ay kaç köy çocuğuna ne kadarlık bağış yaptığını bir sorsun bakalım.”

SEKMEN KARTAL’A NİYE GİTMEDİ?

İstanbul’un Kartal İlçesi’nde 21 kişiye mezar olan ruhsatsız binayla ilgili de konuşan İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, geçen hafta Kartal’a gittiğini ve orada incelemelerde bulunduklarını anlattı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da grup toplantısında bu konuyu gündeme getirdiği ve dönemin belediye başkanı Mehmet Sekmen’i hedef aldığını anımsatan Cinisli, şunları söyledi.

“Öncelikle orada hayatını kaybeden 21 vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. CHP Lideri Sayın Kılıçdaroğlu da Sayın Sekmen’den söz etmiş, o dönemde onun sorumluluğunda olduğunu ifade etmişti. Ben bu tür zaaflardan faydalanıp bir siyasetçinin üzerine çullanacak değilim. Ama merak ettiğim konular da yok değil. O binaya üç kat fazladan kaçak kat çıkma izni verilmiş. Sadece o bina değil onun gibi daha bir sürü bina var ve imar affından sonra da bunlar ruhsatlı hale gelmiş. Allah korusun insanlar artık ruhsatlı tabut sahibi oldular. Şimdi o binanın etrafındaki binaları da yıkıyorlar. O Onlar da kaçak kat çıkmış. Buna birileri izin vermiş.”

O NAMUSSUZUN YAKASINA YAPIŞMAZ MI?

“Benim merak ettiğim şu. Ben de Sayın Sekmen’in faaliyetlerinin yakınen takip ediyorum. Bugüne kadar bir çok siyasetçi Kartal’a gitti ve oradaki vatandaşlarımızın sıkıntılarını paylaştılar. Şimdi bu Sayın Sekmen Kartal’da iki dönem belediye başkanlığı yaptı. Ondan önce Samandıra’da belediye başkanlığı yapmış, daha sonra Milletvekilliği yapmış. Şimdi de kendi tabiriyle ‘hasbel kader’ Erzurum’da belediye başkanlığı yapıyor. Kendi sözü olduğu için söylüyorum hasbel kader belediye başkanlığı yaptığını. İki dönem bir yerde belediye başkanlığı yapmışsınız, bir gidip oradaki oradaki vatandaşların, eskiden başkanlığını yaptığı vatandaşların dertlerini paylaşıp, bir taziye vermez mi insan bir geçmiş olsun demez mi? O sokakları şöyle bir dolaşmaz mı? Ben şimdi Erzurum’dayım ama sizin dertlerinizle de dertleniyorum demez mi? Ayrıca da o namussuzluğa da sebep olan her kimse onu ortaya çıkarıp yakasına yapışmaz mı? Ben olsam o insanların ölümüne sebep olan namussuzun yakasına yapışmak için elimden geleni yapardım. Ne kadar yoğun olursa olsun, her hafta sonu İstanbul’a gitmesini biliyor. Kendisini buradan kınıyorum. Oradaki insanların dertlerine ortak olmadığı için kendisini kınıyorum. Bir şeyi daha merak ediyorum yarın öbürgün Allah korusun Erzurum’da da buna benzer bir hadise oldu diyelim. Allah korusun. Dönüp Erzurum’a da mı bakmayacak? Gelip Erzurum’a da mı bir geçmiş olsun demeyecek? Demek ki bulunmayacak, Kartal’ı unutmuşsa Erzurum’u da unutacak.”

ÇARPICI BİR İDDİA DAHA

İYİ Parti Milletvekili Cinisli ayrıca Erzurum’un 2026 Kış Olimpiyatlarına aday adayı bile olamadığını iddia etti. Erzurum’un dosya verdiğini ancak geri iade edildiğini öne süren Cinisli, kentin, ekibin uçağa bininceye kadar ‘olimpiyatları aldık alacağız’ hayalleriyle avutulduğunu savundu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Çoban 01 Ocak 1970 02:00

    Sen istediğin kadar konuş. Biz Erzurum koyunları olarak tekrar sececegiz % 10 mehmeti

  • DDŞ 01 Ocak 1970 02:00

    teşbihte hata olmaz, bi tabir vardır; fasülye de kendini nimetten sayarmış, bununki de o hesap