Siyaset Haber Girişi : 06 Ekim 2015 21:14

CHP'li Aktaş: İlk günkü heyecandan geriye yoksulluk kaldı!

CHP'li Aktaş: İlk günkü heyecandan geriye yoksulluk kaldı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum Milletvekili adayı Tuncer Aktaş, "Ürettiği, değer kazanamayan ve hak ettiğini alamayan Erzurumlular,Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) rakamlarıyla tescillenen yoksulluk haline terk edilmiş durumdadır" dedi.
Erzurumajans-Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum Milletvekili Adayı Tuncer Aktaş, yaptığı basın açıklamasında, canlı hayvan üretiminde değer bakımından sahip olduğu güç, turizm değerleri, değerli taşa yönelik derinleştirilebilecek sektörleri ve mikroklima alanlarına sahip tarım alanlarının görmezden gelindiğini ileri sürdüğü Erzurum'un, potansiyellerinin bilinemediğini söyledi.

TÜİK'in "2014 yılı Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması Bölgesel Sonuçları" verilerine göre, Erzurum'un Türkiye genelinde en yoksul 3 ilden biri olduğunu belirten Aktaş, şunları kaydetti:

"2000 yılından bugüne yüzde 30 oranlarında nüfus kaybı yaşamış Erzurum, bugün geriye kalan nüfusuyla yeniden ayağa kalkmaya çalışıyor. Ancak ne yazık ki en önemli kozlarından birisi olan iş gücü de bugün katma değer üretiminden uzak, ürettiği ürün karşılığında ücretlerde Türkiye genelinde en düşük maaş oranlarından birine sahip. Ürettiği değer kazanamayan ve hak ettiğini kazanamayan Erzurumlular, bugün TÜİK rakamlarıyla tescillenen yoksulluk haline terk edilmiş durumda."

"İLK GÜNKÜ HEYECANDAN GERİYE YOKSULLUK KALDI"

Aktaş, TÜİK'in araştırmasının, Erzurum için dönüm noktası olması gerektiğini öne sürerek, "Yeni anlayış için yola çıkılmalıdır. İhracat ile kalkınmak ve sanayiyi Erzurum'un sahip olduğu bilimsel alt yapıyla buluşturma ihtimali var. Zirai ürünleri için endüstriyel süreçleri harekete geçirmek için Erzurum'da bir ihtimal daha var. Sahip olduğu yöresel ürünleri, derin folklorik birikmişiyle birleştiren bir Erzurum ihtimali var. Bugün herkese "İlk Günkü Heyecan İle" diyenlere sormak gerekir: 13 yıllık icraat döneminde hangi başarılı politikanız sonucu Erzurum bu hale geldi? Bu politikaları uygularken hangi hassasiyetleri dikkate aldınız? Ya da kısa yoldan meseleyi özetleyelim; Erzurum'u bu noktaya nasıl getirdiniz" ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekili Adayı Aktaş, "Cesaret ve gururla söylemek lazım. Erzurum için tek bir yol var o da topyekun kalkınmadır. Önce Erzurum, Önce Türkiye diyenler her geçen gün çoğalıyor. Tüm hemşehnrilerimize sesleniyorum umutsuzluğa asla kapılmayın.Güzel günler yakındır." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • murat 01 Ocak 1970 02:00

    Allah seni var etsin Tuncer Aktaş