Bölge Haber Girişi : 05 Şubat 2011 17:25

En az Erzurum kadar iyi olmalısınız!..

En az Erzurum kadar iyi olmalısınız!..
2013'teki Kış Oyunları'na ev sahipliği yapacak Slovenya Maribor ekibine seslenen Killian, "En az Erzurum kadar iyi olmalısınız" dedi.

Erzurum Ajans-2013'teki Kış Oyunları'na ev sahipliği yapacak Slovenya Maribor ekibine seslenen Killian, "En az Erzurum kadar iyi olmalısınız" dedi.

Geçtiğimiz 27 Ocak'ta başlayan 25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın bitimine iki gün kala Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) Yönetim Kurulu Başkanı George E. Killian, FISU Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, FISU Teknik Komite Başkanı Roger Roth FISU Denetleme Komitesi ve Uluslararası Basın Komitesi Üyesi Leonz Eder ve 2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Palandöken Dağı'ndaki FISU Oteli olan Palan Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan FISU Yönetim Kurulu Başkanı George E. Killian, 52 ülkeden bin 593 sporcu ve 844 resmi görevli olmak üzere toplam 2 bin 483 katılımcının yer aldığı 25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın, Kış Oyunları arasındaki en yüksek katalım rakamına ulaştığını belirtti. Ulaşılan rakamın yüksek olmasının Erzurum'un ev sahipliği sayesinde olduğunu kaydeden FISU Yönetim Kurulu Başkanı Killian, ev sahipliğinin düzgün yapılması sayesinde organizasyonun mükemmel olduğunu söyledi.

TÜRKİYE GELECEK 10 YILDA FAZLA MADALYA KAZANMAYA BAŞLAYACAK

Kendisinin ve FISU Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer'in Türkiye'nin artistik patinajda gümüş madalya aldığı müsabakayı birlikte izlediklerini ifade eden Killian, "Türkiye, çok fazla madalya kazanamadı ancak bu günden itibaren 10 - 12 yıl içerisinde fazla madalya kazanmaya başlayacaktır. Kış sporları, rekabetçi bir alandır. Kayakla atlamada olan ülkelere bakarsanız, bütün profesyoneller kayakla atlamak istiyor. Şunu içten gelerek söylüyorum sporcular için tek bir Oyunlar Köyü oluşturulması bütün atletlerin aynı anda toplandığı en iyi köylerden bir tanesi. Çok iyiydiler. FISU Denetleme Komitesi, çoğu zamanını köyde geçirdi. Verilen yemekler, sporcular ve görevliler için çok iyiydi. Gelecekte bunun aynısını nasıl buluruz? Zor olacak diye düşünüyorum. Daha önce söylediğim gibi iki faktör varki oyunların iyi olmasını sağlar. Bunlar uyuduğunuz yer ve yemek yediğiniz alandır. Eğer bu iki nokta iyi ayarlanmışsa, iyi yoldasınız demektir. Bunun için iyi bir organizasyon ve lider lazım. Aksi halde elimizde sadece başarı olacaktır. Benim inancım ve düşüncem şu yöndeki Erzurum'da bunları yerine getirebildik. Bu sabah, kendime 'tekrar genç olsaydım, kayakçı yada snowboardcı olsaydım hayatın tadını çıkaracak yer arıyor olsaydım kesinlikle Erzurum'a gelirdim' dedim" diye konuştu.

2017, 2019 VE 2021 KIŞ OYUNLARI ERZURUM'DA OLABİLİR

İki şehrin kış sporlarında başkent olmaya aday olduğunu dile getiren FISU Yönetim Kurulu Başkanı Killian, "Biz sürekli geleceğe bakıyoruz. 2013'te nereye gideceğimiz biliyorum. 2017, 2019 ve 2021'de iki oyunu getirmek istiyorum. Kemal Tamer'de bunları istiyor. Bunu söylerken ciddiyim. Yeniden geleceğiz. Çok iyi bir iş çıkardınız Tekrardan bu işe soyunacak vakit var. Biz de talep olursa geri geleceğiz. Polonya ve İspanya iki defa ev sahipliği yaptı. Erzurum'un da bunu yapamayacağı diye bir şey yok" diye konuştu.

Erzurum'a ilk geldiğinde bir takım ciddi şüpheleri olduğunu anımsatan Killian, "İçimden, 'Söz verdiğiniz her şeyi yapılabilecek misiniz' diyordum? Gerçekten yaptınız. Burada Hükümet'in, öğrenci federasyonunun, spor federasyonlarının, yerel komitenin önemli bir faktörü oldu. Bunlar bir araya gelerek birlikte hareket etti. Şehrinizi, küçük bir şehirden uluslararası çehre kazanmış kente döndürdünüz. Emniyet kuvvetlerinin adını anmak ve yetkililerine teşekkür etmek istiyorum. Emniyet Müdürü, harika bir organizasyon geçirmemizi sağladı. Daha fazla kişi, problem demektir. Çünkü Çin Harbin'de, kişiler gibi gelen insanların sayısı da fazla olabiliyor. En çok hoşuma gidenlerden bir tanesi de geçtiğimiz yıl İstanbul'daki Basketbol Dünya Şampiyonası'nda bulunmuştum. Maç olmadığı bir günde eşim ve kızım alışverişe gitmek istiyorlar ben de dinlenmek istiyordum. Boğaza bakan odamda oturdum oradaki teknelerin geçişini izledim. Burada da oturup, karla kaplı dağlarınıza bakıyor ve tatil için ne kadar güzel bir yer diye düşünüyorum. Zannediyorum hepinize teşekkür etme zamanı. Erzurum'da ve Türkiye'de yaşayanlara teşekkür etmek istiyorum. Bize karşı nazik olduğunuz. Oldukça profesyonelce bir şekilde iyi yürütülmüş bir organizasyonu mümkün kıldınız. Öğrencilerimiz, Erzurum adını hiç duymamış insanlara buranın nasıl bir yer olduğunu anlatacak. Umuyorum basın da memnundur? Basının çabaları da çok önemli. Dürüstlükle ve kesinlikle olup biteni aktardınız. Olumsuz bir imaj oluşturmaya gayret etmediniz. Bize karşı iyi ve dürüst davrandınız" diye konuştu.

Oylunları' en önemli kısımlarından birisinin de halkın ilgisi olduğunu vurgulayan Killian, "Her spor alanına giden Erzurumlular, salonları tamamen doldurdu. Bazılarında koltuk bulmakta zorlandılar. Bu çok önemli tarafıydı. Şaşırdığım konulardan birisi de yanlarında çocuklarıyla Curling'e ve Buz Hokeyi'ne gelen annelerdi. Gerçekten bu ilgiye inanamadım. Küçük bir çocuğun önünde oturuyordum annesine 'İtebilirmisin beni diyordu'. Buz Hokeyi'nin kuralları bilmediğini tahmin ediyorum. Ama oyunlardan keyif aldığı belliydi. Bu gerçekten büyük bir artı oluşturuyor. Katılım sayısıyla ilgili rakamları tutmuyoruz. Ama şu andan itibaren artık katılım sayılarını da tutacağız. Hangi müsabakalar ve spor dalları kaç katılımcı alıyor diye. Gelirken yanımda bin 500 tane küçük yaka broşları getirdim ve bu rozetlerden alıp küçük çocuklara verdim. Hatıra kalsın diye. Konuştuğum 9 yaşındaki bir çocuk kayakla atlamacı olacağını söyledi. O'na dedim ki benim çalışma arkadaşlarım üniversiteye geldiğinde seni izleyecekler, seninle karşılaşacaklar ve soracaklar. 'Ben Erzurum'dan geliyorum, Türk'üm diyeceksin' dedim. Bütün çabaların karşılığının alındığı gün olacaktır. Hikayelerinizi yazarken buna da değinen" diye konuştu.

Toplantıya katılan 2013'deki 27'nci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nı düzenleyecek Slovenya'nın Maribor kenti ekibine de seslenen Killian, "Siz de elbette ki iyi bir organizasyon hazırlayacaksınız. Ama bu en az Erzurum kadar iyi olmalı" dedi.

KIŞ SPORLARINDA DOĞAYLA MÜCADELE EDİLİYOR

Türkiye'nin böylesi büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmasına katkıda bulunmaktan büyük bir onur duyduklarını belirten FISU Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, "Önceliktle organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etmet istiyorum. Kış sporları, yaz gibi değil. Hem organizasyon yapıyor hem de doğayla mücadele ediyoruz. Doğa şartları organizasyonu zorlaştırıyor. Oyunlardan önce ne kadar gayret gösterdiklerine şahit oldum. Daha güneş doğmadan insanlar, dağlarda yapılacak organizasyon için çalışıyordu. Güneş batana kadar da çalışmalar sürüyordu. TV'den baktığınızda kolay gibi görünüyor ama işine içine girdiğinizde kolay oymadığı görüyoruz. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın Erzurum'a verdikleri için FISU Başkanı George E. Kililan'a ve arkadaşlarım FISU Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Oyunlardan önce endişeler ve bunda da haklılardı. Çünkü Erzurum ve Türkiye, böylesine büyük bir organizasyona hazır değildi. Bütün tesisler, her şey sıfırdan ve gerçekten çok güzel yapıldı. Elbetteki her şeyin sıfırdan yapılması oldukça büyük bir maliyet ve oldukça büyük bir emek gerektiyordu. Ama ülke olarak bunu başarıyla yaptık. Oyunlar, yarın bitiyor. Arkadaşlar yoruldu ancak hazzını daha sonra yaşayacağız. Oyunlar'ın sorunsuz bir şekilde bitecek olması bize gurur veriyor" diye konuştu.

FISU Denetleme Komitesi Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Basın Komitesi Üyesi Leonz Eder, "Denetleme kurulunun başkan yardımcısı olarak, organizasyon komitesiyle iyi bir işbirliği yürüttük. Çalışmalarımız uzun yıllar sürünce toplantılar kısalmaya başladı. Sürekli toplantılar oldu temaslar oldu. Problemler üzerinde durduk. Özellikle konakla, ulaştırma, güvenlik ve spor müsabakalarıyla ilgili herşeyi başarıyla tamamladık. Artık gelecekteki ev sahipliği yapacak şehirleri ziyaret ediyoruz. 2017 için şimdi burada bilgi transferi çok önemli buraya geldiler, görüş alışverişlerinde bulunmak istiyorlar" diye konuştu.

FISU Teknik Komite Başkanı Roger Roth, "Oyunlar'ın Erzurum'da başarılı olmasından endişe taşıyanlardan birisi de bendim. Ama bu endişem zamanla ortadan kalktı. Basın gözlemcisi olmaya çalıştım. Baktım buradan mükemmel resimler geçiyor. Oyunlar, Erzurum ve bizim için çok iyi geçti" dedi.

Türkiye'de ilk kez yapılan Kış Oyunları'nda çok iyi bir iş çıkarıldığını söyleyen 2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, açılışta olduğu gibi kapanış törenlerinin de çok iyi olacağını söyledi. Kapanış törenlerinde sporcu geçişinin toplu olacağını kaydeden Korkmaz, "Sporcuların geçişinin ardından sahne, gösteri ekibine kalacak. Ünlü sanatçı Kıraç'ta gecede bir konser verecek" dedi.

FISU RESEPSİYONUNDA SICAK ANLAR

FISU tarafından düzenlenen toplantının ardından Erzurum 2011 Genel Koordinatörlüğü komite başkanları, direktörler ve çalışanların katıldığı resepsiyon düzenlendi. FISU tarafından düzenlenen resepsiyon sıcak bir ortamda geçerken, FISU Denetleme Komitesi Başkanı Kairis Ulp, organizasyonun oldukça başarılı geçtiğini söyledi. Sorunsuz ilerleyen organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Ulp, ''Kuşku yok ki bu başarıda en büyük pay iyi bir liderlik örneği sergileyen Bekir Korkmaz'dadır. Korkmaz ve ekibine FISU olarak teşekkür ediyoruz'' dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.