Spor Haber Girişi : 22 Ocak 2017 18:06

İlhan Cavcav hayatını kaybetti!

İlhan Cavcav hayatını kaybetti!
Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav 81 yaşında hayatını kaybetti.
Erzurumajans-Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav 81 yaşında hayatını kaybetti.

Beyin kanaması tanısıyla dün hastaneye kaldırılan ve yoğun bakıma alınan efsane başkan, bugün hayatını kaybetti. 81 yaşındaki Cavcav, 39 yıldır Gençlerbirliği Kulübü'nün başkanlığını yapıyordu.

İLHAN CAVCAV KİMDİR?

Ankara Hamamönü'nde 1935 yılında doğan İlhan Cavcav'ın futbol yaşamı, Mamak Maskespor için çalışan Cici Necdet'in dikkatini çekmesiyle başladı. Cavcav, 16 yaşındayken Maskespor kadrosuna katıldı ve stoper mevkisinde oynamaya başladı. İlhan Cavcav, 19 yaşında PTT'de oynarken kendisine profesyonelliğe geçiş sözleşmesi teklif edilse de, fabrikadaki işleri nedeniyle sözleşmeyi kabul etmedi ve amatör futbolcu olarak oynayabileceği Bahçeli Gençlik Spor'a gitti. Bahçeli'deki ilk maçını PTT'ye karşı oynayacak olan Cavcav, eski takımı PTT karşısında duygusal davranabileceği gerekçesiyle oynatılmadığı için futbolu bıraktı. Futbolu bıraktığı 1950'li yıllardan 1970'lere kadar iş yaşamında yoğun bir çalışma hayatı olan Cavcav, 1960 yılında aile şirketinden ayrılarak tek başına ticaret hayatına atıldı. 1967'de Konya asfaltı üstündeki Ankara Un Sanayi'nin bulunduğu arsayı satın alarak halen başında olduğu un fabrikasını kurdu. Bunun sayesinde Ankara'nın büyük sanayicileri arasına girdi. 1975'te, ailesinin eski mahallesinin takımı olan Hacettepe'nin başkanı oldu. Ancak Hacettepe'nin düşüşünü engelleyemeyince görevinden istifa etti. Cavcav bu kez 1977 yılında Yahya Demirel Gençlerbirliği başkanıyken, kulübün yönetim kuruluna girerek 1978'de kulüp başkanı oldu. Dönemin yöneticileriyle anlaşmazlığa düşen Cavcav, başkanlığa kısa bir süre ara verdi. 1981 yılında anlaşmazlıkların çözülmesiyle takıma başkan olduğunda Gençlerbirliği 3. Lig'e düşmek üzereydi. 2. ve 3. liglerin birleştirilmesini futbol yöneticilerine kabul ettiren Cavcav, böylelikle Gençlerbirliği'nin tekrar 2. Lig'e dönmesini sağladı. Bir sezon sonra 1. Lig'e yükselen Gençlerbirliği, 1988 yılından beri Türkiye Birinci Ligi'nin süreklilik açısından en başarılı 5. takımı oldu. Bu sürede 2 kez Türkiye Kupası'nı kazanma başarısı gösteren Gençlerbirliği, modern tesislere sahip olan bir futbol kulübü haline geldi. İlhan Cavcav, 39 yıllık görev süresince 42 farklı teknik direktörle çalışarak da ilginç bir rekora imza attı.

HAYATI BELGESEL OLMUŞTU

BEYİN kanaması tanısıyla dün hastaneye kaldırılan ve bugün hayatını kaybeden Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın, 2012 yılında Gençlerbirliği yetkilileri tarafından belgeseli çekilmişti.

Efsane başkan Cavcav'ın hayatını anlatan, "Büyük Başkan İlhan Cavcav" belgeseli, kulüp adına 2012 yılında Hakan Kaynar ve Ali Ekber Düzgün tarafından hazırlanırken, belgeselin yönetmenliğini ise Alper Tunga Özdemir yapmıştı.

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) ve futbol kulüpleri, hayatını kaybeden Gençlerbirliği Kulüp Başkanı İlhan Cavcav için başsağlığı mesajı yayımladı.

TFF ve bazı kulüplerin yayımladığı mesajlar şöyle:

Türkiye Futbol Federasyonu:

"Türk futbolunun duayen isimlerinden Kulüpler Birliği Onursal Başkanı ve Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın tedavi gördüğü hastanede vefat ettiğini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. 1978 yılından beri Gençlerbirliği Başkanlığını yürüten Cavcav, 2000-2002, 2004-2005 ve 2013-2014 yıllarında Kulüpler Birliği Başkanlığı görevinde bulunmuştu. Merhum İlhan Cavcav'a Allah'tan rahmet; ailesi, Gençlerbirliği camiası ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz."

Beşiktaş Kulübü:

"Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Türk sporunun önemli bir figürü olmasının yanı sıra, duayen bir spor adamı olarak da tarihe adını yazdırmıştır. Son dönemlerde yaşadığı sağlık sorunlarına karşın, spora hizmete devam etmekten çekinmeyen Cavcav, Gençlerbirliği'ne de hayatını adayarak saygıyı hak etmiştir. Merhum İlhan Cavcav'a Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve Gençlerbirliği camiasına başsağlığı dileriz."

Galatasaray Kulübü:

"Amatör futbolcu olarak adım attığı spor camiasında 1975'ten beri yöneticilik yapan, Gençlerbirliği'nin efsane ve duayen başkanı İlhan Cavcav'ın aramızdan ayrıldığını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet, acılı ailesine, Gençlerbirliği Camiası'na ve Türk sporuna başsağlığı diliyoruz. Türk futboluna Kulüpler Birliği Başkanı olarak üç farklı dönem hizmet eden, 1977'den Gençlerbirliği'ne adım atıp 1978'den beri de Başkanlık görevini yürüten İlhan Cavcav, Ankara ekibi ile 2 kez Türkiye Kupası kazanmıştı."

Fenerbahçe Kulübü:

"Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Sayın İlhan Cavcav'ın, geçirdiği beyin kanaması sonucunda vefat ettiği haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhum Sayın İlhan Cavcav'a Allah'tan rahmet, başta Cavcav Ailesi ve Gençlerbirliği Spor Kulübü olmak üzere merhumun tüm yakınları ve Türk Sporu'na başsağlığı dileriz."

Trabzonspor Kulübü:

"Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Türk futboluna gerek futbolcu gerek yönetici olarak uzun yıllar hizmet eden; 1981'de ikinci kez Gençlerbirliği'nin başına geçtiğinden beri kulübün kurumsal ve sportif gelişimine ömrünü adayan değerli futbol insanı İlhan Cavcav'ı Türk spor kamuoyu asla unutmayacaktır. Sayın İlhan Cavcav'a Allah'tan rahmet, başta Gençlerbirliği Spor Kulübü olmak üzere, ailesi, sevenleri ve spor camiamıza başsağlığı diliyoruz."

Bursaspor Kulübü:

"Dün geçirdiği beyin kanaması nedeniyle hastaneye kaldırılan Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın tüm müdahalelere karşın hayatını kaybettiği haberini büyük üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayız. 37 yıllık Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanlığı suresince Türk futbolu ve sporuna yapmış olduğu hizmetlerle unutulmayacak spor adamları arasındaki yerini alan İlhan Cavcav'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine, Gençlerbirliği Spor Kulübü camiasına sabır ve başsağlığı dileriz."

BAKAN KILIÇ'TAN CAVCAV İÇİN TAZİYE MESAJI

Bakan Çağatay Kılıç, taziye mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Türk sporunun duayenlerinden, 1978 yılından beri başkanlığını yaptığı Gençlerbirliği Kulübü'ne ömrünü adayan İlhan Cavcav'ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Hastalığının son anına kadar spora hizmetini sürdüren, özverili ve çalışkan tutumuyla spor camiasında efsane olarak anılan Cavcav'ın emekleri ve katkıları daima saygı ve minnetle anılacaktır.Kulüpler Birliği Onursal Başkanı da olan merhum İlhan Cavcav'a Allah'tan rahmet, ailesi, Gençlerbirliği ve futbol camiamıza başsağlığı diliyorum."

İLHAN CAVCAV'IN CENAZESİ YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Gençlerbirliği Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, efsane başkan Cavcav'ın cenaze töreni yarın saat 10.30'da İlhan Cavcav Tesisleri'nde gerçekleştirilecek törenle başlayacak. Törenin ardından, öğle namazına müteakip Kocatepe Camisi'nde kılınacak cenaze namazı sonrası İlhan Cavcav, Cebeci'deki aile mezarlığına defnedilecek..

Ümit Özat'tan Cavcav ailesine taziye ziyareti

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, "Babamız dediğimiz insan, başımızdaki insan vefat ettikten 2 saat sonra maça çıkmak ne kadar doğru olurdu, ne kadar sağlıklı olur bilmiyoruz. Onun için böyle karar aldık" dedi.

Gaziantepspor ile deplasmanda oynayacakları müsabaka dolayısıyla Gaziantep'te bulunan Gençlerbirliği kafilesi, kulüp başkanı İlhan Cavcav'ın ölüm haberinin ardından TFF'nin maçı tatil etmesi üzerine Ankara'ya geldi. Teknik direktör Ümit Özat, kulüp başkanı Cavcav'ın evine gelerek ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Taziye sonrası basın mensuplarına konuşan Özat, Cavcav'ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. "Bir nevi evin direği gitti. Allah mekanını cennet eylesin, toprağı bol olsun" diyen Özat şunları kaydetti:

"Takım olarak da, aile olarak da perişan vaziyette bekliyorduk zaten. Umarım ondan sonra göreve gelecekler, onun bıraktığı yerden kulübü daha üstlere taşır ki o da rahat bir şekilde uyuyabilsin. Çok emeği var bizlerde. Belki de kulüp içerisinde kendi öz ailesinin dışında en eski tanıyan benim. 9 yaşında onun eline geldim. Yarın hayırlısıyla defnimizi yaptıktan sonra onun bıraktığı yerden, elimizden geldiğince kulübü daha iyi yerlere çıkarmak için çalışmaktan başka da yapacak bir şeyimiz yok. Sevenleri çok, gelen giden eksik olmuyor."

Türk sporunun büyük bir çınarı ve büyük bir duayenini kaybettiğini belirten Özat, "Bazen kelimelerin kifayetsiz kaldığı anlar oluyor, bu anlar onlardan bir tanesi. Allah'tan bir gün önce yoğun bakıma girdim, gördüm de kendisini. Gerek içeride ailesi, gerek bizler derin üzüntü içerisindeyiz. Ölümler insan için ama Türk futbolu için çok değerli bir insandı. Çok inanılmaz bir işveren sahibiydi. Herkese katkısı olan, herkeste hakkı olan bir insandı. Bizim de artık onun bıraktığı yerden bu kulübü götürebildiğimiz kadar yukarı götürmekten başka bir amacımız olamaz" şeklinde konuştu.

"BABAMIZ DEDİĞİMİZ İNSAN, BAŞIMIZDAKİ İNSAN VEFAT ETTİKTEN 2 SAAT SONRA MAÇA ÇIKMAK NE KADAR DOĞRU OLURDU, NE KADAR SAĞLIKLI OLUR BİLMİYORUZ"

Vefat haberini futbolculara kendisinin verdiğini belirten Özat, "Vefat haberini alınca çocukları çağırdım. Tam hareket ediyorduk, otobüse gidiyorduk o ara acı haberi aldık. Çocukların yüz ifadesinden de zaten oynamak istemediklerini anladım. Bende istemiyordum açıkçası. Babamız dediğimiz insan, başımızdaki insan vefat ettikten 2 saat sonra maça çıkmak ne kadar doğru olurdu, ne kadar sağlıklı olur bilmiyoruz. Onun için böyle karar aldık. Önce ona olan son görevimizi yerine getireceğiz sonra da bıraktığı yerden kulübü daha yukarılara taşımak için bu kulüpte, ama bugün ama yarın kim görev alıyorsa en iyisini yapmak zorunda" ifadelerini kullandı.

DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.