Bölge Haber Girişi : 03 Temmuz 2010 05:00

Kılıçdaroğlu, Gediktepe mevzisine çıkt!..

Kılıçdaroğlu, Gediktepe mevzisine çıkt!..
Ancak Genelkurmay'ın hassasiyetine uyarak fotoğraf çektirmedi. CHP Lideri Pervari'deki mevziide çömelmeden poz verdi.


Kılıçdaroğlu sıfır noktasında
Foto galeri için tıklayın
Erzurum Ajans-CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 9 askerin şehit olduğu Şemdinli’ye bağlı sınırın sıfır noktasındaki Gediktepe Mevzii’ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, güvenlik nedeniyle gizlilik içinde gerçekleştirilen bölge ziyaretine TSK’nın telkini ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait askeri uçakla götürüldü. Kılıçdaroğlu’na, Ankara’dan hareketinden itibaren Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ile CHP Genel Sekreteri Önder Sav eşlik etti.

Poz Pervari’den

Başbakan Erdoğan’ın Gediktepe Mevzii’nde “çömelmesini”, “Başbakan’ın kendi ülkesinde siperlerde ayakta duramaması, benim görmek istemediğim bir fotoğraftır” sözleri ile eleştiren ve “ben çömelmeyeceğim” diyen Kılıçdaroğlu’nun siperde çömelip çömelmediği merak konusu oldu. Zira CHP Lideri Genelkurmay’ın hassasiyetine uyarak Gediktepe’de fotoğraf çektirmedi.

Beklenen poz Pervari’de verildi. Kılıçdaroğlu önceki gün Siirt’in Pervari İlçesi’ne bağlı Doğanköyü yakınlarındaki Komando Taburu’na yapılan saldırıda şehit düşen askerlerin birliğini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu askerlere hitaben yaptığı konuşmada terör örgütüne karşı verdikleri mücadelenin önemine işaret etti ve kararlılıklarını övdü.
Kılıçdaroğlu sınırda
video için tıklayın
Kılıçdaroğlu ve komutanlar, Doğanköy’ü de ziyaret ederek, şehit olan korucuların aileleriyle yakınlarına da başsağlığı diledi. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra askeri helikopterle Gediktepe Sınır Karakolu’na hareket etti. Kılıçdaroğlu, öğle yemeğini asker karavanasından yedi. Kılıçdaroğlu ve komutanlar daha sonra, Gediktepe saldırısının yaşandığı sınırın sıfır noktasına gitti. Kılıçdaroğlu, burada siperde nöbet tutan Mehmetçiğe moral verdi. Kılıçdaroğlu, Çukurca’da aldığı brifingten sonra Başbuğ’la birlikte askeri uçakla Ankara’ya döndü.

Baykal: Ben de gittim ama çömelmedim

CHP eski Lideri Deniz Baykal, Antalya Havalimanı’nda bir grup partiliyle sohbetinde, Gediktepe mevziinin bulunduğu bölgedeki Üzümlü Karakolu’na 1993 yılında kendisinin de gittiğini ancak ne fotoğraf çektirdiğini ne de çömeldiğini söyledi. (Kaynak 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.