Bölge Haber Girişi : 18 Nisan 2010 13:29

Mağdur at ve eşek bakım merkezi kurulsun!..

Mağdur at ve eşek bakım merkezi kurulsun!..
Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği üyesi Semra Şimşek, Çevre ve Orman Bakanlığına gönderdiği mektup ile 'mağdur at ve eşek bakım merkezleri’ oluşturulmasını istedi.
Erzurum Ajans-Hayvanları Koruma Kanunu Yönetmeliği’nde korumaya muhtaç olan hasta, yaşlı, mağdur, sakat ve işkenceye uğramış hayvanlarla ilgili açık ve tarif edici bir maddenin olmadığını belirten Semra Şimşek, “5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu esas olarak “tüm hayvanların korunmasını” hükme bağlamıştır. Buna rağmen yasanın mevcudiyeti hayatın olağan akışı içinde hayvanların korunması gerekirken Hayvanları Koruma Kanunu Yönetmeliği’nde bu konuda açık ve tarif edici bir madde olmaması belediyelerin bu merkezleri oluşturmamalarına bahane teşkil etmektedir. Bu bağlamda 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu Yönetmeliği’ne; sokakta yaşayan yaralı hayvanlar için ‘Engelli Bakim Merkezlerini’ oluşturmaları ve yıllarca insana hizmet eden ‘at ve eşek’ gibi hayvanların, yaşlandıklarında veya körluk gibi engelli duruma geldiklerinde kasaplara satılmalarını da önlemek açısından, bu tur hayvanlar için de yine belediyelerce ömür boyu bakılacakları türlerine özgü yaşam alanı özelliklerini taşıyan ‘Mağdur At-Eşek Bakım Merkezleri’ oluşturulması maddesi konulmasını talep ediyoruz” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.