Eğitim Haber Girişi : 13 Kasım 2015 16:45

Öğretmenlere TÜBİTAK proje yazma eğitimi verildi

Öğretmenlere TÜBİTAK proje yazma eğitimi verildi
Erzurum'daki 156 ortaöğretim öğretmenine nitelikli projeler geliştirmek ve beşeri sermayenin niteliğinin arttırılmasına yönelik "TÜBİTAK Proje Yazma Eğitimi" verildi.
Erzurumajans-Erzurum'daki 156 ortaöğretim öğretmenine nitelikli projeler geliştirmek ve beşeri sermayenin niteliğinin arttırılmasına yönelik "TÜBİTAK Proje Yazma Eğitimi" verildi.
 
DAP idaresi, Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Atatürk Üniversitesi ve TÜBİTAK Bölge Koordinatörlüğü işbirliğiyle Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'ndeki "TÜBİTAK Proje Yazma Eğitimi" açılış törenine İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir ve proje yazma eğitimi alacak öğretmenler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, verilecek eğitimin önemli olduğunu belirterek, "TÜBİTAK'ın bu projeleri 46 yıldır devam ediyor. Geçen dönemde bu projelerin 46'ncısını düzenledik. Projeler kapsamında TÜBİTAK Türkiye'yi 12 ayrı bölgeye ayırıyor. Bu bölgelerden birisi de Erzurum bölgemiz. 10 ilimizin olduğu bölgemizde çok önemli projelere imza atıyoruz. 2004 yılına baktığımızda 500 proje başvurmuş. 2015 yılı içerisinde merdivenin basamakları gibi çıkılarak bu sayı 13 bin 700'e ulaştı. Bunlarla birlikte ülkemizin gelişimine katkı sağlamaya devam ediyoruz" dedi.

Türkiye'deki projelerin yüzde 20'sinin Erzurum'da üretildiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Yükse Arslan, "Öğrencilerimizin sosyal, bilimsel düşünme kabiliyetini geliştirici, sorgulayıcı birer birey olması açısından burada verilecek eğitimler önemlidir. Üretken ülke kalkınmasına katkıda bulunabilecek birey olarak yetişmeleri için bir takım çalışmaları bölgemizde de adım atmış bulunuyoruz. DAP ile birlikte organize edilen bu çalışma fevkalade önemli. Zira Türkiye'nin yüzde 20 projesini biz üretiyoruz. Daha iyi derecelerle önümüzdeki yıllarda güzel sonuçlar almayı arzuluyoruz" diye konuştu.

Proje havuzlarında bölgelerin en az yüz proje üretmesinin önceliğinden bahseden DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, "Bu eğitimde arzu edilen başarılarda 2015 yılı içerisinde ciddi bir artış söz konusu. Bu eğitimdeki amaç her bölgeden en az 100 tane proje havuzunun oluşması. Mevcut projelerle Erzurum'da bilimsel bir ivme kazandırmasını, yeni icatların çıkmasında teşvik edici olmasını ve ülkemiz argesin geliştirmesi açısından iyi bir zemin hazırlamasını diliyorum. Doğu Anadolu bölgesinde gençlerimizin bilimsel çalışmalara teşvik etmesinde bölgesel olarak orta ve uzun vadede itici bir güç olacağı kanaatindeyiz." dedi.

Açılış töreninin ardından üç gün sürecek olan "TÜBİTAK Proje Yazma Eğitimi" uzman ekipler tarafından öğretmenlere anlatıldı. Eğitimler sonunda proje yazma eğitimi alan öğretmenlere katılım sertifikaları verilecek.  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.