Magazin Haber Girişi : 01 Ocak 2017 02:00

Palandöken'de 2017 coşkusu

Palandöken'de 2017 coşkusu
Kış turizminin gözde mekanlarından Palandöken'de tatilciler, yeni yıla çoşku ile girdi. Tatilciler, hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye varan soğuk ve lapa lapa yağan karda dansöz eşliğinde eğlendi.
Erzurumajans-Palandöken'de deniz seviyesinden 2 bin 500 metre düzenlenen yeni yıl kutlaması, akşam saatlerinde başladı. Canlı müzik eşliğinde çılgınlar gibi eğlenen konuklar, meşaleli gece kayağının ardından havai fişek gösterisini izledi. İran, Rus, Ermenistan ve Türkiye'nin dört bir tarafından gelen yerli turistlerle dolan Palandöken'de hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye düştüğü gecede yakılan ateş ve havai fişekler altında şampanya patlatan tatilciler, lapa lapa yağan karda dansöz eşliğinde eğlendi. Tatilcilerin alkışları arasında çıktığı masanın üzerinde göbek şov yapan Antalyalı dansöz Mine, "Palandöken'de bu ikinci kez sahne alışım. Erzurum'u çok seviyorum. Hava soğuk ama yerli ve yabancı turistlerin alkış ve temposu beni sıcak tuttu" diye konuştu

ZİRVEDE EVLENME TEKLİFİ

35 yaşındaki Tolga Çığırcı, kutlamalar yapılırken İranlı sevgilisi 25 yaşındaki Ahsen Ferhadi'nin önünde diz çöküp evlenme teklifinde bulundu. Tatilcilerin ilginç bakışları arasında cebinden yüzüğü çıkarıp sevgilisine uzatan Çığırcı, 9 aydır birlikte olduğu Ahsen'i şaşırttı. Sevgilisinin, "Benimle evlerin misin?" sorusuna elleri ile yüzünü kapatan genç kız yanındakilerin 'evet', 'evet' diye tempo tutması üzerine 'evet' yanıtını vererek teklifi kabul etti. Genç çift grup halinde geldikleri Palandöken'deki arkadaşları ile sevinç yumağı oluşturup çifte mutluluk yaşadı.

Davetliler gece yarısına kadar süren kutlamalara otellerin diskosunda devam etti. Oteller, gecenin ilerleyen saatlerinde davetlilere çorba ve barbeküde köfte, sucuk ikramında bulundu. Yeni yıla coşku ile giren tatilciler, barış dileklerinde bulundu. Bazıları ise hem yeni yılı hem de doğum günlerini zirvede pasta keserek çifte kutlama yaptı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Misafir 01 Ocak 1970 02:00

    Mevla'ya emanet olsun Erzurum NE hallere gelmişiz sözüm ona maneviyatı en yüksek şehirlerden biriyiz ve bakıyorum yıl başı eğlencesi dansöz şampanya ve bir sürü rezillik yaşanıyor biz bu değiliz değerlerimiz bu değil eğer böyle turist gelecekse gelmesin zaten otellerin Erzurum'a NE hayrı olmuşki ?

  • Öğretmen 01 Ocak 1970 02:00

    Evliyalar şehri ,mülk i islamın kilidi Erzurum seni ne hale getirdiler!!!Nene Hatunun ve onun gibi nice şehitlerimizin Ruslardan Ermenilerden canlarını vererek savunduğu temizlediği bu memleketi otel sahipleri iki kuruş fazla kazanmak için Rusa Ermeni'ye satıyor.Üstelik şehit kanıyla sulanmış memleketimin toprağı üstünde dansöz oynatıp alkış tutuyor.bunun adı turizm değil vatana şehitlere evliyaya ihanettir