Sağlık Haber Girişi : 26 Şubat 2020 21:30

Recep Akdağ Erzurum Ajans'a konuştu...

Recep Akdağ Erzurum Ajans'a konuştu...
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr .Recep Akdağ, Şehir Hastanesi’nin ‘karantina hastanesi’ne dönüştürülmesiyle ilgili olarak kamuoyunda adının geçmesine sert tepki gösterdi. Akdağ, “Saçmalıyorlar, deli zırvası” dedi.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Korona Virüsü’nün yayılmaya başladığı İran’dan Türkiye’ye getirilen Türk vatandaşlarının Erzurum’da müşahede altına alınacak olması kent gündemine bomba gibi düştü. Sağlık Bakanlığı’nın talimatıyla henüz açılışı yapılmayan Şehir Hastanesi’nde 488 yatak hazırlanırken, yaklaşık 90 sağlık personeli de teyakkuza geçirildi.



SOSYAL MEDYA YIKILDI

Gün içerisinde Vali Okay Memiş’in de incelemelerde bulunduğu hastanenin İran’dan tahliye edilen Türk vatandaşlarına 14 gün boyunca ev sahipliği yapacak olmasıyla ilgili yayınlanan haberler kent gündemine oturdu. Bir çok vatandaş sosyal medyada Erzurum’un pilot il seçilmesine tepki gösterirken, kamuoyunda Sağlık eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın Şehir Hastanesi’nin bir an önce açılması için Türk vatandaşlarının Erzurum’a getirilmesine yönelik karar aldırdığı iddiaları ortaya atıldı.



ERZURUM AJANS'A KONUŞTU

İddialarla ilgili olarak gazeteci Onur Sağsöz’e konuşan Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ, “Kim böyle iddialarda bulunuyorsa saçmalıyor. Hastaneyi bir an önce hizmete sokmak için böyle bir şey yapmaya gerek mi varmış? Tamamen saçmalıyorlar. Bu iddiaları kim ortaya sürüyorsa zırvalıyor” dedi.



Sağlık Bakanlığı’nın bölge İran’da yaşanan gelişmelerin ardından bölge ile ilgili tedbirler aldığını belirten Akdağ, “İran’dan sonra alacaktır tabiki. Doğrusu şu an detaylarına hakim değilim. Kesin bir karar verdiklerinde bizi de bilgilendirir Sayın Bakan. Ama bunun dışında benim böyle bir şeye ön ayak olduğum şeklindeki iddialar deli saçması yani. Bu iddiaları kim ortaya sürüyorsa zırvalıyor, saçmalıyor. Haksızlık ediyorlar” dedi.



SPEKÜLASYONA YOL AÇAR

“Siz bu süreçten haberdar mıydınız?” sorusuna ise Akdağ şöyle cevap verdi. “Söylüyorum ben size. Şu an da neyin ne şekilde yapılacağına bakanlığımız kesin bir karar verdikten sonra bizi mutlaka bilgilendirir. Yapılan uygulamaya benim yorum yapmam yanlış olur. Bölge açısından, Erzurum açısından belli tedbirleri almak lazım. Çünkü bizim bölgemize Erzurum’a Van’dan, Ağrı’dan itibaren düzensiz göç oluyor. Buna elbetteki önlem alınmalı. Bu tip sorulara böyle cevap vermek doğru olmaz. Spekülasyona yol açar.”


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Has 01 Ocak 1970 02:00

    Hata sizde değil ki bizde Erzuruma ne faydanız oldu oy verdik zulüm gördük ama bardak taştı

  • aaaaaaa 01 Ocak 1970 02:00

    iran sınırındaki Van büyüksehir değilmi. daha buyuk hastaneler yokmu neden erzurum

  • Mazlumm 01 Ocak 1970 02:00

    Uyan dadaşım misafır perverliğin dik durusun millete koz verdı senın feda edeceğin vatandaşın yok biz küçük oyunlara gelecek degılız hiç bir yerde şehir Hastanesi yok mu laboratuvar yok mu soguk memleketimde bu vırüs ölmeyecek çoğalacak ne mantığa Erzurum pilot il secılıyor sokmayın yeter Savaş’tan kaçan hasta olan kim varsa türkıye kucak açıyor bizler neyız onlar kurtulsun dıye neden bizler ve evlatlarımız fenada oluyor neden niçinUyan dadaşım misafır perverliğin dik durusun millete koz verdı senın feda edeceğin vatandaşın yok biz küçük oyunlara gelecek degılız hiç bir yerde şehir Hastanesi yok mu laboratuvar yok mu soguk memleketimde bu vırüs ölmeyecek çoğalacak ne mantığa Erzurum pilot il secılıyor sokmayın yeter Savaş’tan kaçan hasta olan kim varsa türkıye kucak açıyor bizler neyız onlar kurtulsun dıye neden bizler ve evlatlarımız fenada oluyor neden niçinUyan dadaşım misafır perverliğin dik durusun millete koz verdı senın feda edeceğin vatandaşın yok biz küçük oyunlara gelecek degılız hiç bir yerde şehir Hastanesi yok mu laboratuvar yok mu soguk memleketimde bu vırüs ölmeyecek çoğalacak ne mantığa Erzurum pilot il secılıyor sokmayın yeter Savaş’tan kaçan hasta olan kim varsa türkıye kucak açıyor bizler neyız onlar kurtulsun dıye neden bizler ve evlatlarımız feda oluyor neden niçin

  • Vatandas 01 Ocak 1970 02:00

    Inşallah 20 yildir bu memkekete ve bu sehire zulmedenlere bulasirda o zaman gorurler zulüm nasil oluyor

  • Vatandas 01 Ocak 1970 02:00

    Inşallah 20 yildir bu memkekete ve bu sehire zulmedenlere bulasirda o zaman gorurler zulüm nasil oluyor

  • Taner Kurt 01 Ocak 1970 02:00

    Şaçmayan Onlarmı Yoksa Bizlermi Tabi Adamların Kefleri Yerinde Vatandaş Risk Almış Almamış Umurlanırdamıki Bunların Olan Bizlere Olacak Arkadaş Biz Erzurumlu Olarak Bunun Gibi Olayların Şehrimizden Uzak Tutulmasını İstemekteyiz Vedeki Bu Hastalık Soğuk İklim Alanlarında Baş Göstermekte İken Neden Hazirana Kadar Soğuk Olan Bir Şehir Yani Erzurum Seçilde Anlamakta Zorlanmaktayız, Hastaları Alsın Sıcak Şehirlerde Ve İnsanlardan Yani Toplumdan Uzak Bir Bölgede Sahra Hastanesi Yaparak Tedavi Etsinler Değilmi Yine Söylüyorum Erzurum Deney Yapılacak Bir Yer Değil Bırakın İnsanlarımızı Peri Perişan Etmeyin Öyle Masa Başında Kararlar Almayın, Erzurumlunun Sabrını Sınamayın.Hayırlı Çalışmalar Dilerim Saygılarımla..

  • cem sen 01 Ocak 1970 02:00

    belkide getirdiler hastaları belki bulaştı bile millete şimdiye

  • Ad soyad 01 Ocak 1970 02:00

    Allah belanızı versin.Sizinde suyunuz ısındı; ne demek ‘deli zırvası ‘ insanlara hakaret etmeye de başladınız artık.Bu şehre ettiğiniz kadar bulun inşallah

  • ŞEREF KANDEMİR 01 Ocak 1970 02:00

    SAYIN AKDAĞ KAFANA TAKMA BÖYLE ŞEYLERİ BİR PAKET MAKARNA HALLEDER HERKES UNUTUR İŞİ.HAAA ZATEN SEÇİME ÇOK VAR

  • ŞEREF KANDEMİR 01 Ocak 1970 02:00

    %63 = KORONA ALLAHTAN %80 DEĞİL YOKSA ERZURUM KARANTİNA ALTINA ALINIRDI.FİKRİMİZ DEĞİŞMESİN DİYE😂😂

  • dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    haberin oldu yap yapacağını

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Size verdiğimiz oylar haram olsun..! Buşehirin kaderi bozuk,o seçtiğimiz milletvekili bozuntuları Havaalanı ismini değiştirip yalakalıkta sınıf atlamayı biirsiniz siz kimin milletvekiliydiniz? Siz kimin haklarını savundunuz bu zamana kadar? Sizi seçip Ankaradan Erzuruma geldiğinizde kırmızı halı altınıza serip bu şehire ihanet edesiniz diye mi şeçtik.!!.yarın bu şehirin insanın yüzüne bakarak dolaşamayacaksınız,sizin suyunuz ısındı size tahammül etmekten bıltık.!

  • MURAT 01 Ocak 1970 02:00

    Recep bey ulu camiden çıkarken kalem dağıtırsınız bu millet bunu da unutur...Neleri unutmadı ki.

  • Adem 01 Ocak 1970 02:00

    Sahipsiz olunca memleket olacagi bu iste. Yaziktir gunahtir b memlekete ettikleriniz bir tane civi cakmadiniz simdi bu guzelim sehrin degerli evlatlarina civi cakacaksiniz. Ben virusten kurtulmak icin erzuruma geleyim diyordum siz sahip cikin erzuruma dadasim

  • Adem 01 Ocak 1970 02:00

    Sahipsiz olunca memleket olacagi bu iste. Yaziktir gunahtir b memlekete ettikleriniz bir tane civi cakmadiniz simdi bu guzelim sehrin degerli evlatlarina civi cakacaksiniz. Ben virusten kurtulmak icin erzuruma geleyim diyordum siz sahip cikin erzuruma dadasim

  • Efe 01 Ocak 1970 02:00

    Bı karapancar bı turşu pancarı bu işi çözer

  • Can dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Sıcakta zayıflayan virüs için yaz mevsimi olmayan şehri pilot seçmek...sizlerden beklenir....

  • Ekonomist 01 Ocak 1970 02:00

    Madem şu ana kadar haberiniz olmadı, şimdi artık haberdarsınız. Bu şehrin vekili olarak, hem de eski sağlık bakanı olarak, halkın tepkilerini ve ağır kış şartlarının hakim ve periyodunun uzun sürdüğü bölgedeki vatandaşların sosyoekonmik durumlarını da dikkate alarak böylesine çaresiz insanları tehlikeye atmak yerine, pilot hastanenizi daha rasyonel olarak İran sınırında inşa ediniz ve orada karantinaya alınız. Hem ülke içerisine sokulmamış hem de bu kadar risk ile vatandaş karşı karşıya kalmamış olur.

  • İbrahim Karaoğlu 01 Ocak 1970 02:00

    Insan biraz allahtan korkar kuldan utanır. Siz hangi akla hangi mantığa göre bu memleketi ölümün kucağına atarsınız. Bu şehir için bu halk için güzel bir adım olacak hangi projenizde pilot il seçtiniz Erzurumu soruyorum size ? Ancak iş zehire gelince hastaliga gelince nedense en basta pilot il seçtiniz canım memleketi. Bu kararı alana da buna göz yumanada haksızlığı görüp susana da lanet olsun.

  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Anlaşıldı

  • Arsız bela 01 Ocak 1970 02:00

    Kendi sarayinizda agirlasaniza az kaldı az bir dahaki seçime bakıyor bu zulmunuz

  • Burak yıldız 01 Ocak 1970 02:00

    Hiç bir işe yaramadın