Spor Haber Girişi : 22 Ağustos 2014 13:30

Savaşın çocukları Erzurum'da madalya arayacak

Savaşın çocukları Erzurum'da madalya arayacak
Türkiye Karate Federasyonu tarafından Erzurum'da bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası Palandöken Karate Turnuvasına katılan Filistinli karateciler Oday Amerah (17) ile kardeşi Ehab Amerah (12), ülkeleri için madalya mücadelesi verecek.
Erzurumajans-Türkiye Karate Federasyonu tarafından Erzurum'da bu yıl 11'incisi rndüzenlenen Uluslararası Palandöken Karate Turnuvasına katılan Filistinlirn karateciler Oday Amerah (17) ile kardeşi Ehab Amerah (12), ülkeleri rniçin madalya mücadelesi verecek.

Filistin Karate Milli Takımı'nda rnyer alan Amerah kardeşler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında rnsporcu arkadaşlarını ve yakınlarını kaybetmelerine rağmen 11. rnUluslararası Palandöken Karate Turnuvası'na katılmak üzere Erzurum'a rngeldi. Amerah kardeşler, ilk müsabakalarına bugün çıkarak galibiyetle rnminderden ayrıldı.

İsrail saldırılarında yakın akrabalarının, rnarkadaşlarının hayatlarını kaybettiğini ve yaşadıklarını kelimelerle rnanlatamayacağını anlatan Amerah, "Buraya gelirken çok büyük zorluklar rnyaşadık. İsrail izin vermedi fakat sonra yapılan girişimlerle rngelebildik. Türkiye, bizlere çok büyük destekler verdi. Bizim buraya rngelmemizin en büyük amacı Filistin'in uluslararası arenada tanınması. rnSportif anlamda Filistin'in kalkınması demek, dünya tarafından rnFilistin'in yaşadığı zorlukların uluslararası arenaya taşınması demek. rnBaskıya, eziyete, atılan bombalar nedeniyle meydana gelen ölümlere rnrağmen ülkemizin ismini buraya gelip duyurmak istedik. Buraya katılmak rnbizleri mutlu etti. Türkiye hem bizim hem de İslam dünyası için önemli rnbir lider. İsrail saldırılarını çok artırdı çocuklarla beraber, karate rnyapan arkadaşlarım da öldü" dedi.

Amerah, babasının da karate rnantrenörü olduğunu ve ölen Filistinli çocukların arasında kendi spor rnkulübünde olanların da bulunduğunu dile getirdi. Başka kulüplerde karatern yapan arkadaşlarının da saldırılarda hayatını kaybettiğini belirten rnAmerah, şöyle devam etti:

"Kişilere, şahıslara göre değil, önlerinern kim gelirse gelsin kadın, çocuk, sporcu ayırt etmeden bombalarla rnöldürüyorlar. İsrail slogan atanlara bombalarla karşılık veriyor. Bu rnduygularla yaşam nasıl olacaksa Filistin'de çocuklar öyle yaşıyorlar. rnOnların yerine koyarsak kendimizi daha iyi anlarız. Bombalar ve rnölümlerle gelen aşırı bir güçle müdahale etmeyen onlara karşılık rnvermeyen sadece slogan atan insanlar var. Böyle bir yaşam rniçerisindeyiz." 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.