Erzurum Haber Girişi : 28 Eylül 2014 11:44

SİMESEN 1. olağan genel kurulu yapıldı

SİMESEN 1. olağan genel kurulu yapıldı
Sivil Memurlar Sendikası (SİMESEN) Erzurum Şubesinin 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı.
Erzurumajans-Sivil Memurlar Sendikası (SİMESEN) Erzurum Şubesinin 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Gösteri Merkez'i salonunda düzenlenen genel kurula SİMESEN Genel Başkanı Akif Tutkaç ve 400 sendika üyesi katıldı. Mehmet Aydemir, Cahit Kaptan ve Melih Yaşar'ın başkanlık için yarıştığı genel kurulda 400 sendika üyesi şube başkanı seçmek için oy kullandı.

SİMESEN Erzurum Şubesinin 1. Olağan Genel Kurulu'na katılan SİMESEN Genel Başkanı Akif Tutkaç, 2010 yılında Sivil Memurlar Sendikasında mücadele etmeye başladığını ve 2013 yılında anayasa mahkemesinden bu hakkı aldıklarını ve yasayı iptal ettirdiklerini söyledi.

Genel Başkanı Akif Tutkaç," 30 Kasım 2013 tarihinde 1.Olağan Genel Kurulumuzu gerçekleştirerek hizmetimize başladık. Bugün burada Türkiye genelinde 5'inci şubemizin olağan genel kurulu için Erzurum'dayız. Erzurum'a çevre illerden Ağrı, Kars, Iğdır, Gümüşhane, Muş ve Ardahan'ı bağlayarak bir şube oluşturduk. Üye sayımız şuanda 680'lerde ve burada şubemizin gelen kurulunu yapıyoruz. Türkiye genelinde 5 şubemiz ve 5 tanede iş yeri temsilciliğimiz var. Erzurum olarak da daha güçlü ve birliktelik içerisinde çalışma yapabilmek için bir çalışma yapabilmemiz için şubemizin genel kurulundayız. TSK'da çalışan memurlar olarak bu yola çıktık ancak 2014 yılında Emniyet Genel Müdürlüğündeki çalışan memur arkadaşlarımızda yasaklıydı. Onlarında yasağını kaldırdık. Şuanda EGM ve TSK bünyesinde örgütlenmiş durumdayız. Güçlü bir sendika olma yolunda hızla ilerlemekteyiz." dedi.

Genel kurul sonrası Cahit Kaplan delegenin çoğunluğunun oyunu alarak başkanlığa seçildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.