Spor Haber Girişi : 28 Ağustos 2014 16:27

Türkiye geleneksel spor dalları federasyonu'ndan büyük hamle

Türkiye geleneksel spor dalları federasyonu'ndan büyük hamle
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, 08-15 Eylül tarihleri arasında Kırgızistan'da Türk Dünyası Spor Olimpiyatlarının ilkini gerçekleştireceklerini söyledi.
Erzurumajans-Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, 08-15 Eylül tarihleri arasında Kırgızistan'da Türk Dünyası Spor Olimpiyatlarının ilkini gerçekleştireceklerini söyledi.

Prof. Dr. Ceylan, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan ve Azerbaycan'ın katılacağı Türk Dünyası Spor Olimpiyatlarının ilkini "Göçebe Oyunları" adı altında Kırgızistan'da Issık Göl'de gerçekleştireceklerini belirtti.

08-15 Eylül 2014 tarihlerinde Kırgızistan'da yapılacak olan oyunlarda 10 spor dalında etkinlikler yapılacak. Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, açılış törenlerinde ve ayrıca gösteri maçları ile cirit'in Türk Dünyasına daha iyi tanıtılacağını dile getirdi.

Prof. Dr. Ceylan, yapılacak olan etkinliğin Türk kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için önemli bir adım olduğunu belirterek bu çalışmanın Türk Dünyası Olimpiyatlarına adım adım yaklaşıldığının bir ifadesi kaydetti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.