Eğitim Haber Girişi : 12 Kasım 2015 18:15

Yakutiye Belediyesi, zeka oyunları sınıfları açıyor

Yakutiye Belediyesi, zeka oyunları sınıfları açıyor
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Ömer Nasuhi Bilmen Okulu öğrencisi Ahmet Mithat Kotan'ın bardak dizilimi ile yaptığı mini gösteriyi çok beğendi.
Erzurumajans-Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Ömer Nasuhi Bilmen Okulu öğrencisi Ahmet Mithat Kotan'ın bardak dizilimi ile yaptığı mini gösteriyi çok beğendi. 

Zeka oyunlarının yaygınlaştırılmasının faydalı olacağını belirten Korkut, "Ağaç yaşken eğilir diyerek zeka oyunlarının temel bir eğitim olarak yaygınlaştırılmasının yararlı olacağını görüyorum. Biz okullarımıza bu noktada destek olacağız." dedi. 

Ömer Nasuhi Ortaokulu Müdürü Orhan Çakıcı, Okul Aile Birliği Başkanı Osman Karasu, öğretmenler ve Aktif Akademi Eğitim Danışmanı görevlisi Zeynep Oktay ve okul öğrencisi Ahmet Mithat Kotan birlikte ziyaret ettikleri Belediye Başkanı Ali Korkut'tan yardım istediler. Okulda 30 kişilik bir Zeka Oyunları Sınıfı oluşturmak istediklerini belirten Okul Müdürü Orhan Çıkıcı, "Okulumuz aile birliği ve velilerimizin de isteğiyle böyle bir düşünce oluştu. Aktif Akademi Danışmanlıktan Zeka Oyunları ile ilgili yardım istedik, bize malzeme ve eğitim desteği verdiler. Bir sınıf oluşturma amacındayız. Başkanımızı ziyaret ettik, öğrencimiz Ahmet Mithat Kotan, bardak dizilimi ile ilgili bir sunum yaptı. Başkanımız Ali bey, oldukça beğendi ve destek olacağını söyledi" dedi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Zeka Oyunlarının tabandan yaygınlaştırılmasının faydalı olacağını gördüğünü belirtti. Ağaç yaşken eğilir sözünün önemli olduğunu belirten Korkut, "Ömer Nasuhi Bilmen Okulunda Zeka Oyunları sınıfı tefrişi yapacağız. Ahmet Mithat Kotan minicik elleriyle bardak dizilimini oldukça etkileyici olarak sergiledi. Çocuklarımıza erken yaşta ne verebilirsek kardır. Eğitime yapılan her yatırımın dönüşü yüksek olur. Yalnızca bir okulumuzda kalmasın istiyorum, bir çalışmayla Yakutiye ilçe sınırlarındaki okullarımızda Zeka Oyunları sınıfları oluşturmayı düşünüyoruz" dedi.
Zeka Oyunları sınıflarında çocuklar, Aktif akıl seti, Mangala, Surakarta&petteia, Dokuztaş&alquerque, Nim&tactix, Bardak dizilimi, Katamino, Dans eden tavuklar gibi zeka gelişimine katkısı olan oyun setleriyle kendilerini geliştirebilecekler. Bu sınıflarda görev alacak öğretmenlere ayrıca Zeka Oyunları ile ilgili eğitim verilecek. Belediye Başkanı Ali Korkut, Zeka Oyunları setlerinin aynı zamanda çocukların sosyal ve duygusal zeka gelişimini sağlayacağını ifade etti.  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.