Bölge Haber Girişi : 24 Aralık 2009 15:24

Yeşil Kart, sahte dişçiden kurtardı!..

Yeşil Kart, sahte dişçiden kurtardı!..
Erzurum Sağlık Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Şube Müdürü Feridun İlday,"Yoksul vatandaşlar,Yeşil Kart Yönetmeliği'ndeki değişiklikler ve diş hekimi sıkıntısının giderilmesiyle sahte diş hekimine başvurmaktan kurtuldu'dedi.
Erzurum  Ajans-Sağlık Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Şube Müdürü Feridun İlday,"Yoksul vatandaşlar,Yeşil Kart Yönetmeliği'ndeki değişiklikler ve diş hekimi sıkıntısının giderilmesiyle sahte diş hekimine başvurmaktan kurtuldu'dedi. 

İlday,  yaptığı açıklamada, Yeşil Kart Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğin ardından devletin verdiği ağız ve diş sağlığı hizmetlerine talebin arttığını söyledi.

Yeşil kartlı vatandaşların daha önce sadece diş çekimi hizmetini ücretsiz olarak alabildiğini, bu hizmete ulaşımın da kolay olmadığını hatırlatan İlday, şunları kaydetti:

''Yeşil kartlılar, bir günde ancak bir diş çektirebiliyordu. Zaten başka hizmet de alamıyordu. İlçelerde diş hekimi yoktu. Bu nedenle şehir merkezine gelmek zorunda kalırlardı.

Birçoğu da çaresizlikten bulundukları bölgedeki sahte diş hekimlerine gidiyordu. Şimdi her ilçede diş hekimi var. Yeşil kartlılara da artık diş çekimi hizmetinin yanı sıra protez yapımı gibi birçok ağız ve diş sağlığı hizmeti ücretsiz veriliyor.

Yoksul vatandaşlar, Yeşil Kart Yönetmeliği'ndeki değişiklikler ve diş hekimi sıkıntısının giderilmesiyle birlikte sahte diş hekimine başvurmaktan kurtuldu.''

Yoksul vatandaşların yeşil kartla ilde verilen tüm ağız ve diş sağlığı hizmetlerinden ücretsiz yararlanabildiğini anlatan İlday, şöyle devam etti:

''Eskiden ilimizdeki ağız ve diş sağlığı hizmeti Numune Hastanesi bünyesinde 12 diş hekimi tarafından verilirdi. Şimdi yeni kurulan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde 25 diş hekimiyle vatandaşa hizmet sunuyoruz.

Artık her ilçede de diş hekimleri var. Vatandaş, ağız ve diş salığı hizmetlerine rahatlıkla ulaşabiliyor. Eskiden hastaneye eli yüzünde gelen çok hasta görülürdü. İnsanlar, hastaneye dişi çürüdükten sonra gelirdi. Şimdi dişi çürümeden ağız ve diş sağlığı muayenesi için geliyor.''

''ARTIK SAHTE DİŞ HEKİMİ İHBARI ALMIYORUZ''

Erzurum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinden, 2007'de hizmet alan yeşil kartlı hasta sayısının 71 bin 787 olduğunu, bu sayısının geçen yıl 125 bin 771'e yükseldiğini belirten İlday, bu yılın 9 ayında ise söz konusu merkeze başvuran hasta sayısının 130 bine ulaştığına dikkati çekti.

İlday, ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde sıkıntı yaşandığı dönemlerde zaman zaman sahte diş hekimi ihbarı aldıklarını belirterek, ''O dönemlerde sahte diş hekimlerine daha çok ilçelerde rağbet gösterilirdi.

En son sahte diş hekimi ihbarını 2005 yılında almıştık. Artık sahte diş hekimi ihbarı almıyoruz. Vatandaş, tüm ağız ve diş sağlığı hizmetini işin uzmanlarından alabilme imkanına sahip'' şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.