Bölge Haber Girişi : 05 Mart 2010 16:07

Yetkileri alınan savcıdan suç duyurusu!..

Yetkileri alınan savcıdan suç duyurusu!..
Özel yetkileri alınan Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal, kendisiyle ilgili 'Savcı değil, militan...' diyen tutuklu Başsavcı Cihaner'in avukatı Turgut Kazan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cem BAKIRCI'nın özel haberi-Erzurum Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal, kendisi için 'Savcı değil, militan…' diyen tutuklu Başsavcı Cihaner'in avukatı Turgut Kazan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in makam odasındaki gözaltı soruşturması ve tutuklama ile ilgili olarak Erzurum'da açıklamalarda bulunan Avukat Turgut Kazan’ın Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'a, “Erzurum'daki savcının bir savcı değil, militan olduğunu ve bakanlıkla içiçe görev yapıldığını apaçık ortaya koyuyor. Bu savcının, yetkisi kaldırılmış militanın dosyalarla ilgili, çuvallarla ilgili birşeyler yapabileceğinden kuşkulanıyoruz. Çuvallardaki belgelerin güvenlik altına alınmasını istiyoruz. Yani biz militan birinin dosyayı kaçırdığını böylece öğrenmiş bulunuyoruz. " şeklindeki ifadeleri üzerine Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal tarafından TCK 125-2, 125-3  15-4 ve 43'ncü maddeleri kapsamında 'Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret' ettiği iddiasıyla Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak müşteki sıfatında davacı oldu.

 

KAZAN’IN SÖZLERİNİ SUÇ DELİLİ OLARAK GÖSTERDİ

 

Tutuklu bulunan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in İstanbul Barosu Avukatı Turgut Kazan, hakkında Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği suç duyuru dilekçesinde ,”Halen Erzurum Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapmaktayım. Yaklaşık 3 yıldan bu tarafa da özel yetkili olarak görev yapmakta iken HSYK'nin kararıyla bu yetkimin kaldırılması üzerine 18.02.2010 gününden itibaren genel yetkili olarak görevime devam etmekteyim. Özel yetkili olarak Erzincan ilinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında yürütülen Ergenekon Terör Örgütü davası ile bağlantılı olarak İrticayla Mücadele Eylem Planı eksenli soruşturma yürütmekte idim. Bu soruşturma kapsamında son olarak Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapmakta olan şüpheli İlhan Cihaner hakkında mahkemece verilen arama ve el koyma kararının infazının ardından, şüphelinin Cumhuriyet Başsavcılığımızca ifadesi alınarak tutuklanmak üzere sorguya sevk edilmiştir. Dosya hakkında Cumhuriyet Savcısı olarak henüz yetkimin kaldırılmasından önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yetkisizlik kararı yazılarak dosya tüm ekleriyle birlikte gönderilmiştir. Bunun üzerine şüpheli İlhan Cihaner’in müdafii olan şüpheli Turgut Kazan suç tarihinden başlayarak devam eden günlerde hemen tüm TV'lerde canlı yayınlara çıkmak suretiyle gerek bir insan olarak ve gerekse Cumhuriyet Savcısı olarak şahsıma yönelik hakaretlerde bulunmuştur. Sadece bir kanalda şüpheli tarafından şahsıma yönelik söylenen hakaretlere ilişkin 1 adet CD'yi ve çözümünü (hakaret içeren ifadeler) dilekçe ekinde sunuyorum.”ifadelerini kullandı.

 

AVUKAT TURGUT KAZAN HAKKINDAKİ SUÇ DUYURUSU

 

Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın 1 Mart 2010 günü Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği 1.5 sayfalık dilekçesinde şu görüşlere yer verdi:

"Adalet Bakanlığı savcının özel yetkisinin kaldırılmasına ilişkin tebligatı geciktiriyor, savcı ile bakanlık karşılıklı olarak paslaşarak dosyanın Erzurum'dan kimsenin bilmeyeceği şekilde kaçırılması sağlanıyor. Bu da Erzurum'daki Savcının bir savcı değil, Militan olduğunu ve bakanlıkla içiçe görev yapıldığını apaçık ortaya koyuyor. Bu savcının, yetkisi kaldırılmış 'militan'ın dosyalarla ilgili, çuvallarla ilgili birşeyler yapabileceğinden kuşkulanıyoruz, ... çuvallardaki belgelerin güvenlik altına alınmasını istiyoruz. Yani biz militan birinin dosyayı kaçırdığını böylece öğrenmiş bulunuyoruz. Çünkü biz saat 17:00 itibariyle Başsavcıvekiliyle görüştük, Başsavcıvekili dosyanın kaçırıldığını bilmiyordu. Tabi kaçırma deyimi bize aittir. ... çünkü dosya kaçırılmıştı. Bu bir skandaldır. ... büyük olasılıkla bakanlıkla paslaşarak işlenmiştir. Ben kaçırmadan bahsediyorum."

Görüldüğü üzere, şüpheli tüm Türkiye kamuoyunun gözleri önünde şahsımı küçük düşürücü şekilde hakaret içeren sözler söylemiştir. Ayrıca görevli ve yetkili Cumhuriyet Savcısı olarak soruşturma dosyası hakkında Yetkisizlik Kararı yazmamızı dahi"dosya kaçırma, bakanlıkla paslaşma, militanlık" olarak nitelendirmekte ve usul ve yasaya uygun verilen kararlarımızı dahi bir hakaret vesilesi yaptığı görülmektedir.

'MİLİTAN, SİLAHLI TERÖRİSTLE EŞ ANLAMDA'

 

Bilindiği üzere militan kelimesi pratik hayatta "silahlı terör örgütü mensupları" için kullanılmakta ve teröristin karşılığı olarak algılanmaktadır. Ekte sunduğumuz internet çıktılarında da görüleciği üzere halkın algılaması da Militan kelimesinin teröristle eş anlamlı olduğu yönündedir (şahsımın fotoğrafının hemen altında Terörist ilan edildi şeklindeki haber). Şüpheli Türkiye Cumhuriyeti’nin görevli ve yetkili Cumhuriyet Savcısının terörist olarak algılanmasına yol açacak şekilde bu savcıya tekrar tekrar ve hemen tüm yazılı ve görsel medyada yer alacak şekilde ve özel bir kasıtla militan olarak ifade edebilmiştir.

 

' KAZAN MEŞRU SAVUNMASI SINIRLARINI AŞMIŞTIR'

 

Yukarıda arz ve izah olunan şekillerde şüpheli Turgut Kazan savunma meşru sınırları ile tevilli hiçbir şekilde mümkün olmayacak nitelikte ithamlar ve hakaretlerde bulunduğu, üzerine atılı "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret" suçunu işlediği kanaatine varıldığından, şüpheli hakkında gerekli adli soruşturma sürecinin başlatılarak şüphelinin cezalandırılmasına karar verilmesi kamu adına arz ve talep olunur.”

Öte yandan Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal, Avukat Turgut Kazan hakkında Sulh Hukuk Mahkemesi’nde yüksek meblağda manevi tazminat davası açacağı öğrenildi.(Sabah)

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.