Spor Haber Girişi : 15 Kasım 2012 12:00

2011 tesisleri özelleştiriliyor mu?

 2011 tesisleri özelleştiriliyor mu?
Palandöken Gazetesi'nin bugün manşetten duyurduğu habere göre Kış Oyunları kapsamında yaklaşık 600 milyon lira harcanarak yaptırılan sporları tesislerinin özelleştirilmesi için düğmeğe basıldı.
Erzurumajans-Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yaklaşık 600 milyon lira harcanarak yaptırılan kış sporları tesislerinin özelleştirilmesi için düğmeğe basıldı. Halen kamu marifetiyle işletilen tesislerin daha rantabl işletilebilmesi için arayışa giren Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü’nün, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi ile birlikte ortak bir çalışma yürüttüğü öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde Erzurum’a gelerek, tüm tesislerde incelemelerde bulunan Özelleştirme İdaresi uzmanlarının, çok kapsamlı bir rapor hazırlayarak, geri döndükleri belirtildi.

Özelleştirme uzmanlarının, sadece buz sporları için yapılan tesislerin ‘kamu marifetiyle’ işletilmesinin daha doğru olacağını rapor ettikleri, buna gerekçe olarak da, tek bir salonun yıllık 1.5 milyon lirayı bulan yüksek maliyetini gösterdikleri ifade ediliyor. Böylesine yüksek bir maliyeti özel sektörün yüklenmesinin uzak ihtimal olduğunu savunan uzmanların, başta atlama kuleleri olmak üzere geriye kalan tüm tesislerin özelleştirme için uygun olduğu görüşünü savundukları da gelen bilgiler arasında. Hazırlanan raporun kısa bir süre sonra kamuoyuyla paylaşılacağı belirtiliyor…

KULE KAFETERYA ŞİKMAYET KONUSU


Kış Oyunları için yaklaşık 60 milyon liraya yaptırılan atlama kulelerinde bulunan ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nün uhdesinde bulunan kafeteryaların işletme mantığı, toplumun tüm kesimlerinin tepkisini çekiyor. Tamamen kamu mantığıyla işletilen kafeteryadan devlet bugüne kadar ciddi bir gelir elde edebilmiş değil.  Bununla birlikte, Erzurum’a gelen yerli ve yabancı turistlerin şehir manzarası eşliğinde ‘sıcak bir çay’ içmek amacıyla gittiği kafeteryalar da ‘sıcak çay’ bulabilmek ise neredeyse imkansız.

Sosyal paylaşım sitelerinde bu konudaki eleştirilerini sıralayan çok sayıda vatandaş, kafeteryanın işletme biçiminin, yapılan tesislerin kalitesiyle doğru orantılı olmadığı görüşünde birleşiyor. Yerel halk ise şehir dışından gelen misafirlerini mümkün olduğu kadar kulelerin kafeteryasına götürmemeye çalışıyor. Çünkü hijyen noktasında ciddi sıkıntıları olan kafeteryada yoğun bir yağ kokusu hakim ve hayatın artık vazgeçilmezi arasına giren kredi kartı burada geçerli değil. Böyle olunca da kule kafe, ciddi bir ekonomik kayba uğruyor. (Kaynak: Palandöken Gazetesi)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • salim çakır 01 Ocak 1970 02:00

    Atlama kuleleri arızalı ve çalışmaz durumda. Aralıkta yapılacak dünya şampiyonasının iptal gerekçesi de bu. Yoksa devlet 1 milyon bulamadı gerekçeleri kocaman bir yalan. Tesislerin bakım onarım ve işletmeye açık olması ile ilgili birim veya kim varsa spor kamuoyunu bilgilendirmelidir. Kimse Erzurum`un üstünden desteksiz dayanaksız politika yapmaya kalkışmasın.

  • mehmet ödemiş 01 Ocak 1970 02:00

    Ne dedik erzurumun neyine 2011 erzuruma kış truzmi gelecek öyle olacak böyle olacak erzuruma suni teneffüs erzuruma 60 lık makyaj erzuruma sanayi kurana arsa yok ama boşuna gidecek tesisler için kesin kavakları olsun arsa niyeçünkü beyler efendiler saat 5 ten sonra keyif yapacakya ahan size keyif üzülmeyin keyifte yaparsınız saltanatta sürersiniz Sizin meseleniz değil garibanlar evlerine ekmek götürsünler .Nasıl olsa sessiz bir kesim çoluğundan çocuğundan nafakasından keserek kendinin kazandığı paralardan vergisini veriyor. Kim bu vergileri boşa harcanması için çalıştıysa çoluğundan çocuğundan bulsun.Sözün kısasıkeser döner sap döner birgünde hesap döner.