Bölge Haber Girişi : 10 Kasım 2012 03:03

Bugün 10 Kasım...1 damla düşün!..

 Bugün 10 Kasım...1 damla düşün!..
Bugün 10 Kasım..

"Mustafa Kemal'i düşünüyorum," diyen usta şair Ümit Yaşar Oğuzcan gibi, her dizede ince ince işleyemesekte; aklımızın ve kalbimizin bir köşesinde her zaman yeri olan Mustafa Kemal ATATÜRK'Ü 1938 Yılı'nda bugün sonsuzluğa uğurladık.

Evet, bugün 10 Kasım...

Hüzünlü bir sabaha uyanacak Türkiye...

Ve saat dokuzu beş geçe, O'nun yaşadığı her yürekte buruk bir zaman durması olacak. Yetmiş dört yıllık yasını hatırlayanların her duyusu siren sesleriyle kederlenecek.

İyi bakmak gerekir; belki kavak yelleriyle sallanan ağaçlar da, havadaki kuşlar da kıpırdamayacak.Ünlü bir ressamın özenerek çizdiği tabloyu andıracak panorama.

Dörtnala gelip uzak Asya'dan, Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim, diyen Nazım Hikmet, bu memleket için herşeyini ortaya koyan Mustafa Kemal'i "büyük taarruz" şiirindeki 'bıraksalar, ince uzun bacaklarının üstünde yaylanarak ve karanlıkta akan bir yıldız gibi kayarak, Kocatepe'den Afyon Ovası'na atlayacaktı," dizeleriyle anlatırken çizdiği kahraman figürü nasıl da yerli yerine oturuyor değil mi!

Yaşadığı zaman dilimi içinde bütün dünya liderlerinin övgüsünü ve hayranlığını kazanan Mustafa Kemal bizim; boyunduruk altında yaşayan ülkelere ışık olan, damarlarında bağımsızlığın hücreleri dolaşan bu kahraman hepimizin.

Hüzünle gururun karıştığı bir gün bugün; uzun yıllar cefayla yoğrulan bir milletin vefasını gösterdiği gün bugün...

Saat dokuzu beş geçe, neredeyseniz orada, hiç değilse bir dakika Mustafa Kemal'i düşünün...

Bugün 10 Kasım...

Mustafa Kemal'i andığınız için sevinin ve gülümseyin kendinize...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.