Erzurum Haber Girişi : 12 Haziran 2023 11:57

13'üncü Bölge Erzurum Eczacı Odası'nda 'Mobil Uygulama' dönemi

13'üncü Bölge Erzurum Eczacı Odası'nda 'Mobil Uygulama' dönemi
13'üncü Bölge Erzurum Eczacı Odası, mobil uygulama 'ECZA 13' ile bir ilke imza attı.

Kan ürünü, mama, organ nakli gibi sıralı dağıtım reçetelerinin hangi eczanelerden alınabileceğinin anlık olarak görüleceği uygulamada, oda üyeleri için ‘Acil Durum’ sistemi de bulunuyor. İşte merak edilen o çalışma!

 

Merkezi Erzurum’da bulunan Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Iğdır ve Kars illerine de hizmet veren 13. Bölge Erzurum Eczacı Odası, üye ve tüm vatandaşların yararlanabileceği ‘ECZA 13’ uygulamasını başlattı.

 

 

Göreve geldikleri günden bu yana temel işlemler için bilgisayar tabanlı uygulamalar kullandıklarını söyleyen Oda Başkanı Uzman Eczacı A. Caner Güven, bir süredir üzerinde çalıştıkları teknolojik dönüşüm sürecine start verdiklerini vurguladı.

 

‘ECZA 13’ uygulamasıyla üyelere verdikleri sözü yerine getirdiklerini kaydeden Başkan Güven, zaman içinde çok daha geliştirecekleri çalışmanın bir çok ilki de beraberinde getirdiğini söyledi.  

 

UYGULAMADA NELER VAR?

 

Mobil ‘ECZA 13’ uygulaması Apple Application Store ve Google Play Store’dan ücretsiz bir şekilde indirilebiliyor. Vatandaşların kolaylıkla kullanabileceği uygulamada sadece nöbetçi eczane bilgilerine değil, il ve ilçelerdeki tüm eczane bilgilerine de ulaşılabiliyor.

 

 

Ayrıca uygulamada pilot il olarak Erzurum’da başlatılan önemli bir pencere yer alıyor. Kan ürünü, mama, organ nakli gibi sıralı dağıtım reçetelerinin hangi eczanelerden alınabileceğinin anlık olarak görüleceği uygulama, yakın bir zamanda tüm bölgeyi kapsayacak.

 

BAŞKAN GÜVEN: TÜRKİYE’DE BİR İLK!

 

‘ECZA 13’ uygulamasında üye olmaksızın duyuruları okumak, odaya ulaşmak, sosyal medya hesaplarını takip etmek, dilek, görüş ve talepleri doğrudan iletmek de mümkün olacak.  

 

Oda üyesi eczacıların da uygulama aracılığıyla İktisadi İşletmeye ulaşabileceklerini dile getiren Başkan A. Caner Güven, şunları söyledi.

 

 

“Uygulama içinde tek dokunuşla oda üye paneline erişimi de mümkün hale getirdik. Ayrıca Türkiye’de ilk defa ‘ACİL DURUM’ sistemimizi de devreye aldık. Acil durumda üyelerimiz tek bir dokunuşla bizlere bildirim yapabilecekler. Bu şekilde saniyeler içinde üyemizin konumunu tespit ederek, ulaşmamız mümkün olacak. Uygulamada gerek üniversitelerimizdeki akademik gelişmelerden, gerek kamudaki eczacılarımızdan da gelişmelerin yer aldığı bölümler de yer alıyor.

 

 

Yardımcı eczacı istihdamı için panel, üyelerimize özel indirim ve anlaşmalar, gerekli dosyalar, bağlantılar ve meslektaşlarımızın özel günlerini birbirleri ile paylaşabilecekleri bölümler de uygulama içinde düşünülen detaylar arasında. Ayrıca önemli gelişmeler ve duyurular üyelere bildirimlerle hızla ulaştırılabiliyor.

 

Teknoloji çağının gerekliliği olarak  zamanla çok daha etkili, hızlı ve kullanışlı hale gelecek; inovasyon açısından güzel bir örnek olacağını düşündüğümüz bu uygulamayı genç girişimcilerimiz ve eczacılarımızla birlikte geliştirdik. Zaman içinde ECZA 13’ün örnek bir başarı hikayesine dönüşmesini çok arzu ediyoruz. Uygulamanın geliştirilmesi aşamasında gerekli finansman için oda bütçesinden değil, gönüllü eczacılarımız ve iş ortaklarımızdan destek aldık. Bu süreçte bizi her zaman destekleyen ve inanan meslektaşlarımıza bir kez daha teşekkür ederiz.” HABER MERKEZİ  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.