14 yaşındaki Berkin'i terörist ilan edenler IŞİD'e terörist diyemiyor...

İki gün sonra konuştu. 
IŞİD için çok diplomatik bir dil kullanmaya özen gösterdiği açıkça belli oluyordu.
O katilleri, canileri kırmamak, incitmemek için gayret sarf ettiği belliydi.
IŞİD 'den bahsederken terörist bile demedi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu dün "Irak'ta kaos varmış gibi yansıtılıyor..." derken Gezicilerin çadırda atom bombası yapmaya çalıştıkları iddia edilmişti. 

Başbakan Erdoğan, Berkin Elvan için terörist derken delil olarak sapanı ve bilyeleri öne sürmüştü. Ama IŞİD' in kestiği kafalar terörist eylemi olarak değerlendirilmemiş olacak ki IŞİD 'den bahsederken "grup" kelimesini kullandı. 

Başbakan Erdoğan, Berkin'in annesini meydanlarda yuhlatırken haklıydı aslında, Berkin'in annesi çocuğunun mezarına bilye bırakırken IŞİD , Erdoğan'ın çocuğuyla aynı sofradan besleniyordu.

MHP milletvekili, mecliste saatler önce "konsolosluğumuz basılacak" derken, delil meraklısı AKP'liler "elinde delil var mı? Kaos ortamı yaratmaya çalışma" diye adeta IŞİD'e toz kondurmamayı üzerlerine vazife bilmişlerdi. 

Bunlara göre kanıt; misket, bilye, parasız eğitim isteme pankartı iken, kesilmiş kafalarla çekilen fotoğraflar, IŞİD'in yaptığı Reyhanlı cinayeti, Antep cinayeti, Bilal oğlanla, Suat Kılıç'la çekilen IŞİD militanlarının fotoğrafları kanıttan sayılmazdı. 

Siyasi gözlemciler bu gidişin ülkemiz için çok tehlikeli olduğunu, çok kötü günlere gebe olacağını öngörmekteler. Bütün hedeflerinin Ortadoğu'da kan, cinayet, barut olgusunun içerisine Türkiye'yi de dahil etmek olduğu açıkça gözüküyor.

Ülke insanlarının ayrım gözetmeksizin akıllı, vicdanlı ve mantıklı olması artık elzem olmuştur. Vesselam..
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • halit balta 01 Ocak 1970 02:00

    yazınızı çok beyendim teşekürler

  • ali 01 Ocak 1970 02:00

    Bilal`in çekildiği resimdeki adamın İstanbul`da Ciğeristan diye bir kebapçının sahipleri olduğunu bilmeyecek kadar ya gündemi takip etmiyorsun yada bunu bildiğin halde yalan yazacak kadar zavallısın