Erzurum Düzenleme Tarihi : 15 Temmuz 2023 16:00 Haber Girişi : 15 Temmuz 2023 14:34

15 Temmuz'da teslim sözü vermişlerdi yine elleri boş döndüler!

15 Temmuz'da teslim sözü vermişlerdi yine elleri boş döndüler!
Erzurum'un Aziziye İlçesi'ndeki Gezköy Mahallesi'nde temeli 2020 yılında atılan TOKİ konutları, hak sahiplerine teslim edilmedi. Geçen yılın sonunda teslim sözü verilen konutlar için vatandaşlar eylem yaptı.

Gezköy mahallesinde bugün haraketli dakikalar yaşandı. 2020 yılında temeli atılan ve 2022 yılının Kasım ayında teslim edileceği söyleyenen 1013 konut için hak sahipleri bir araya geldi.

 

Henüz tamamlanmayan inşaat önünde toplanan onlarca vatandaş, seslerini duyurmak istedi. Bölgeye gelen polislerin haber vermesiyle inşaat alanına Aziziye İlçe Kaymakamı Abdülkadir Çelik geldi.

 

 

Konutların teslim tarihinin gelip geçtiğini son olarak 15 Temmuz sözü verildiğini anlatan hak sahipleri, “Aylardır bizi oyalıyorlar. İlgili ve yetkili kimseyi bulamıyoruz. Geçen yıl Kasım’da söz vermişlerdi, o gün geldiğinde 15 Temmuz’a kaldı dediler. Bugün de burada ne inşaat firmasından ne de TOKİ’den muhatap bulamıyoruz. Öğrendik ki ne doğalgaz ne de elektrik hatları bile çekilmemiş. Birçoğumuz kira yükünü artık kaldıramıyoruz. Tek istediğimiz bir an önce evlerimize kavuşmak” diye konuştular.

 

 

Hak sahiplerini tek tek dinleyen Kaymakam Abdülkadir Çelik, ilgili yerlere haber verirken, hem müteahhit firma hem de TOKİ yetkilileriyle bir görüşme ayarlanacağını bildirdi. Bir süre daha inşaat alanında bekleyen hak sahipleri, sessiz bir şekilde bölgeden ayrıldı. Bu arada Zafer Partisi Erzurum İl Başkanı Abdulhamit Uzun da hak sahiplerini yalnız bırakmadı. Sosyal medya hesaplarından da destek paylaşımlarımda bulunan Başkan Uzun, "Haklarını arayan hemşerilerimin yanındayız. Mücadeleye birlikte devam edeceğiz" dedi. Erdem ARDAHAN - Erzurum Ajans 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.